[]

Büyükcekmece tavsiye

Büyükcekmeceye gidicez.Tavsiyeleriniz var mı? Neler yapalım?




 
sahilde gezeceksiniz bir ileri bir geri bunun dışında çok bir olay yok


  • basond  (23.07.17 13:07:46) 
Yemeği Chaplin'de yiyebilirsiniz, ben seviyorum.
Dondurmayı o pahalı heriften almayın çok pahalı idi yanlış hatılamıyorsam, ama yanlış hatırlıyorsam alabilirsiniz.

  • atom karincanin torunu  (23.07.17 13:29:03) 
İlk önce yemek kısmından başlayayım:
Chaplin + 1, benim de Büyükçekmece'de yemeği en sevdiğim yer Chaplin. Alkollü bir şeyler içiyorsanız da, yanındaki Gepetto. Yeni açılan Simpson's diye bir yer var ama yemek seçenekleri Chaplin'e göre az. Chaplin'de çeşit de çok en hafifinden en ağırına birçok şey var.
Diğer bir seçenek de sahil tarafında gezinmek ve bir şeyler içmek ama yemeği göl tarafında yemek. Göl tarafında yöresel evler vardır. Kapadokya evi, Kayseri evi, Aydın evi diye 15-20 ev vardır. Her evde o yörenin yemekleri yapılır. O evlerde de yöresel yemek yiyebilirsiniz ama yazın biraz ağır olabiliyor.
Dondurma yer misiniz bilmiyorum, yerseniz sahildeki İsmail Şafak'tan alın.
Canınız midye dolma çekerse, Pamuk Anne'den alın. Hem temizdir, hem de güzeldir. Pamuk Anne de aksi yaşlılardan biridir ama yine de çok güleryüzlüdür.
Sahilde birileri Thai dondurması yapıyor. Yapılışı çok ilginç ama tadı kağıt gibiymiş. Yapılışını izlemek zevkli.

Yapılacaklara geilnce:
Bunun dışında, sahil boyunu dümdüz yürürseniz Gürpınar'a gelirsiniz. Bisiklet kiralayarak bisiklet sürebilirsiniz. İlk 15 dakika kalabalık olabilir, insanlar yola atlayabilir ama Gürpınar tarafına vardığınızda pek insan kalmıyor, oradaki bisiklet yollarından yokuşu tırmanırsanız çok güzel manzarası var. O manzaraya karşı oturup müzik dinlemeyi çok severim.
Ayrıca, akşam gidiyorsanız sahilde şunları göreceksiniz. Bunlarda oturup bir şeyler içmek de dünyanın en keyifli şeylerinden biri.
i.hizliresim.com
Bu sene platformu her gün kurmadılar sanırım ama şöyle bir platform var denizde, orada da bir şeyler içerek muhabbet etmek güzel oluyor.
i.hizliresim.com
Geceleri denize kurulu platformda açık hava sineması oluyor bu pufların üzerinde. Bugün var mı bilmiyorum ama geceye kalacaksanız değişik bir alternatif olabilir. Yani, sinema perdesi denizde, siz sahilde puflara oturup film izliyorsunuz.
Bunun dışında geceleri mehtap turu oluyor. İskele biraz uzakta sahile, otobüsle 5 dakikada gidilir ama, akşamları oradan mehtap turlarına binebilirsiniz.
Sokak tezgahlarını dolaşabilirsiniz. Çok güzel cam ezme, cam boyama, taş boyama, vb. şeyler yapan var. İki hafta önce oradan ahşapa boyanmış bir resim aldım, pakete sarılı şu an. Özetle, tezgahları dolanabilirsiniz.
Gündüz giriyorsanız ve 'Büyükçekmece'de denize girmekten tiksinmem' diyorsanız, plaj tarafından denize girmeyin. Az ileride, gözlemecileri geçtiğinizde puflu kafeler ve şezlonglar var. O tarafın denizi yosunsuz ve kafelerde cüzdan/telefon bırakmak daha güvenli.
  • aychovsky  (23.07.17 14:26:04 ~ 14:37:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.