[]

kuaföre çemkirme? sorusu (capsli)

Kızlar, cuma günü saçımı perma yaptırdım. 24 saat yıkama, sonrasında istediğin gibi yıkayıp kurutabilirsin dedi kuaför. Ben yine de kıvırcık saç için olan bakım ürünlerinden aldım. İlk yaptırdığım gün saçta bi kaç düz yer kaldığını gördüm ama fazla takılmadım, kuaför şekillendirirken düzleşti heralde diye düşündüm.

Dün akşam ilk kez yıkadığımda, saç bi kaç tutam dışında bayaa eski haline döndü (ilk halinin fotosu yok ama bildiğiniz bonus gibi olmuştu ve sevmiştim). İlk kez böyle uzun vadeli ve maliyetli bi işlem yaptırdım, sorum: kuaföre ne şekilde döneyim? Arada saç kestirmek için gittiğim bi yer burası, fazla samimiyetim yok. Arayıp tepkisine mi bakayım, yoksa çıkıp gidip, gösterip, düzeltmesini mi talep edeyim? Hemen tekrar yapacak olsa da saç zarar görür herhalde di mi? Yardım pls :/


 
Kalk git direkt göster. Bu perma değil ki evde ormussun de acmissin gibi duruyor. İnkar edecek bisey yok ortada.


  • elorelia  (23.07.17 12:52:46) 
Kalk git göster +1

Kıvırcık saçlı biri olarak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Kullandığınız şekillendiriiclere göre saçınızın dalgası çok değişir. Jöle ile başka köpük ile başka briyantin ile başkadır. Saçınızı görmek istediğiniz halinde gösteren şekillendiriciyi bulmak doğal kıvırcıklar için bile zordur. Henüz yeni olduğunuz için belki de saçı nasıl şekillendireceğinizi size uygun ürünü bilemediniz. Bunu da göz önünde bulundurun lütfen. Çünkü kuaförlerde gerçekten güzel bonus dalga yapan ürünler var. Vigo ile köpükle vs. yapıyorlar. Biraz da zaman tanıyın derim ben. Çünkü saçınız doğru ürün ve taramayla yapılmamış göründü bana.

Kişisel önerim saçlar ıslakken duşta taranmalı sonra bir daha hiç taranmadan şekillendirmeli ve öylece kurutmalısınız. Kıvırcık saç bile yıka çık kadar kolay değilken röfle daha da zordur diye düşünüyorum. Yine de süreci giidp kuaförle görüşün.
  • medre  (23.07.17 12:59:18) 
Bence gidip göster ama tekrar bir işlem yaparsa o saçlar yanık yanık yoluk yoluk olmaz mı :( Belli bir süre sonra yeniden perma yapsın, ama o nasıl garantiye alınır onu bilemedim.

Kuaförün beceriksizliği bir yana ben bu halini de beğendim. Vigo ile falan kurutulursa daha da dalgalı, hoş olur.
  • hair freak  (23.07.17 13:19:54) 
@elo, aynı öyle görünüyor gerçekten.

@medre, yıkama, bakım ve kurutma işini kuaförün gösterdiği ve tarif ettiği biçimde yaptım. Hatta o özel bir ürün kullanmana gerek yok demişti, ben onun kullandığı ürünlerden de aldım. Vigoyla kurutmayı gösterirken, kullanma amacının havayı dağıtarak vermek olduğunu, kıvırcık yapar gibi çevirerek değil, yalnızca kurutma amaçlı sabit tutmam gerektiğini söyledi mesela.
  • manuel mandalina  (23.07.17 13:25:28) 
  • zirrealist  (23.07.17 13:27:18) 
bunu yapan adamın düzeltmesine de çok güvenmem ben olsam. arayıp telefonla bi görüşün yine de, gitmeseniz bile haberi olsun.


  • aşksız prens  (23.07.17 13:27:33) 
@hair, bu halindeki sorun şu; saçımı kendi halinde kurumaya bıraktığımda da bu kadar dalgası var zaten, benim amacım homojen ve daha kıvırcık bir görünüm elde etmekti ama bu sefer arkalar eskisi gibi, yalnızca tepesinde bir tutam ise ince kıvırcık oldu.


  • manuel mandalina  (23.07.17 13:29:57) 
Yani bildiğin tutmamış bir perma bu o zaman, mutlaka göstermelisin ama aşksız prens de çok haklı, tekrar yaptığından nasıl medet umacaksın? Kuaför yanaşmayacaktır ama iade alabilmek en hayırlısı olacak gibi duruyor. Kendi maliyetini alsın en fazlası, kalanı iade etsin.


  • hair freak  (23.07.17 13:37:52 ~ 13:42:15) 
1.Sacinizda boya gibi islem var miydi perma oncesi? Islem gormus saclarda perma tutmuyor.
2.sac sarilirken ince ince mi sarildi kalin kalin mi? Kalinsa su dalgasi gibi duruyor inceyse zenci kivircigi. Sizinkisi kalin sarilmis galiba. Ama yine de tutmamis.
3.kokulu bir kimyasal mi kullandilar yaparken? Kokusuz/organik artik ismi her neyse o pek iyi tutmuyor. Belki kullanilan malzeme sikintilidir.
4.keske saci yikamak icin acele etmeseydiniz.
5.islemden sonraki gunlerde saca toka vs taktiysaniz o da etkiliyor. Toplanmadan durmasi gerekiyor sacin.
6.gecmis olsun.
7.islemi tekrarlatmayin perme deli gibi dokuyor ve yakiyor saci.
  • nax  (23.07.17 13:55:52) 
Perma çok zararlı saça yeniden yaptirma yakabilir saçını kuaför. Medrenin dediği gibi bir süre özel ürünlerle idare et. Bir kaç ay sonra iyi bir kuaföre yaptır.


  • old possum  (23.07.17 14:25:50) 
@nax,
1. Hiçbir işlem yoktu.
2. Başta ben su dalgası gibi bişey istemiştim. Kısa saça olmaz, istersen klasik ince perma yapabiliriz dedi, ben de kabul ettim. En incenin bir kalını ile sardı, arkanın alt kısımları kısa diye en ince ile sardı. İlk sonuç bayaa da hoşuma gitmişti.
3. Çürük yumurta gibi kokan çok keskin buharı olan bi kimyasal kullandı.
4. Saçı 24 saat sonra yıkayabilirsin dedi. Yıkadığımda 30 saati geçmişti ama dediğim gibi düzlüklerin bir kısmı yıkamadan önce de mevcuttu.
5. Toka gibi bişey takmadım hiç.
6. Teşekkür ederim.
7. Peki. Ama tepede çok kıvırcık ve gerisi dalgalı tuhaf bi saçım oldu :/

Tanıdığım ve gördüğüm kadarıyla kuaför yetkin ve becerikli birisi. Bana kalırsa ilaçla ilgili bi noktada bi sorun oldu. Benim fikrim; bu işlem eski moda ve artık pek yaptırılmayan bişey ya, ilaç bozulmuş falan olabilir belki.
  • manuel mandalina  (23.07.17 14:27:14 ~ 14:28:44) 
büyük ihtimalle olay kimsasal yüzünden 5 yıl once yaptırmıştım. alerjik biriyim saç derim çok kaşındı diye daha o aksam yıkadım saçlarımı. buna rağmen bozulmadı 1 yıl sonra bile su dalgasi gibi kullandım saçlarımı.


  • kuzey li  (23.07.17 14:38:00) 
ya çok alakasız olacak ama bence çok güzel olmuş saçın kullan böyle işte ne güzel?


  • evde liyakat kalmamis  (23.07.17 14:45:22) 
@e bana, ben de tam senin gibi düşünüyorum. Kıvırcık ya da homojen dalgalı bişey beklerken tepesi kıvırcık koyun gibi oldum :D özellikle arkası bayaa düz oldu.

Ben saç uzatmaya dayanamayan birisiyim. Saçım iri dalgalı olduğundan ara boylarda çok tuhaf sağa sola meylediyor, öyle olunca fön gerekiyor, ben de düz saç sevmediğimden az uzayınca hemen kestiriyorum. Dedim ki bi permayı deneyeyim, beğenirsem uzatmama da yardımcı olur belki. Kuaför, sana perma olmaz, keselim deseydi de çok takılmazdım, saçıma acımam yani. Ama bu işlem+bakım malzemelerine 300 küsür lira para verdim, dolayısıyla şu an parama daha çok acıyorum :p
  • manuel mandalina  (23.07.17 14:49:08) 
@liyakat, fotodan çok anlaşılmıyor sanırım ama tepesi çok komik xD


  • manuel mandalina  (23.07.17 14:49:57) 
Sevgili kızlar, fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Genel görüşe göre tekrar yaptırmaya girişmiyorum öyleyse. Kuaföre gidip gösteriyorum, ısmarlarsa bi bardak soğuk su içip çıkıyorum, okey midir?


  • manuel mandalina  (23.07.17 14:54:08) 
Adama git göster + 1, En azından ne yapamadığını bilsin. Yendien perma yapılırsa saçı ele alma ihtimalin var, o yüzden en az bir süre beklemesi gerek. O sürede saçına ne iyi geliyorsa onunla bakım yapabilirsin. Örneğin, argan yağı gibi şeyler bazı insanlara iyi geliyor, beni hatır hutur kaşındırtıyor. Belki de bir saç bakım merkezine gidip orada bir bakım yaptırabilirsin, olmadı internetten ya da buradan güzel tarifleri olan birileri vardır kesin.

Zamanında su dalgası yaptırmıştım. Saçın gerçekten su dalgası için kısa duruyor, suyun dalgası gelemeden saç biter zaten. Ben omuzdaki saçla gittiğimde 'Oooo, dalgalık yer yok, uzat gel' demişlerdi; sutyen hizasına kadar uzatıp gitmiştim. Kıvırcıklaşınca, kalın kıvırcık, su dalgası olmasına rağmen omuz hizama çekti saç. Yıkayınca 10 santime yakın uzuyordu, kuruyunca o 10 santim geri çekiliyordu. Düze yakın bir saçım olduğu için de 48 saat yıkama demişlerdi, ben 3 gün beklemiştim. Yine de ön kısmında bir parça düz kalmıştı. Orayı kendim akşamları bigudi ile kıvırıyordum. Eğer saç yapımız benzerse, saçın perma için de kısa duruyor biraz. Kıvırcıklaştıkça yuvarlaklar saçı iyice kısaltıyor. Muhtemelen bu saçın yapısına da bağlı bir şeydir ama benim gibi bir saçın varsa sıkı perma yapılırsa bu sefer de Afro gibi olabilir. Arada derede bir şey yapılması lazım. Bu yüzden, bunu şu açıdan fırsat olarak da görebilirsin aslında: Adama gidip çemkirebilirsin '1 ton para verdim, hiçbir halt olmadı' diye. Ya parasını geri isteyebilirsin ya da bir zaman sonra yeniden yapmasını isteyebilirsin. İkinci sefer yaptıracağında biraz daha uzar ve istediğin kalınlıkta yaptırabilirsin ama başka birine yaptırsan daha iyi. Bu adam ikinci kez tutturamazsa bir de onunla uğraşma, saça yazık ama paran da gitmesin istiyorsan, adamdan daha sonra randevu da alabilirsin.

Edit: Uzun istemiyormuşsun saçı. O zaman şu bir seçenek olabilir. Adam gidip çemkir, en azından senden sonra gidene '48 saate kadar' desin. Hani, hiç olmazsa o kurtulsun. Belki adam sana bakım yapar bir sonraki su dalgası için ya da bedavaya keser.

Edit2: Benim de daha öncesinden hiçbir işlemim yoktu, sadece saçım kıvırcık olsun diye gitmiştim.
  • aychovsky  (23.07.17 15:07:40 ~ 16:15:13) 
Çaki saçı gelmiştir diye kapıya asmasın bari :/


  • Bruce  (23.07.17 15:14:35) 
@ayço, saçıma daha önce hiç işlem yaptırmadım, sanırım bu yüzden permadan sonra da fena durmuyo, yıpranmış gibi değil. ben de su dalgası istiyordum aslında, hatta bu boydaki saça olur mu diye duyuru da açmıştım. kuaför de olmaz dedi ve ben de perma yapmasını istedim. hatta ilk o tepemde toplanmış görüntüsü de gayet hoşuma gittiydi. ama daha o aşamada bile bazı yerleri ve uçları düzdü zaten, hiç çok kıvırcık olmadı.

verilen öneriler sonucunda ben de senin dediğin gibi yapmayı düşündüm. adamın beceriksiz olduğunu düşünmüyorum aslında, muhtemelen ilaç bozuk olduğundan falan tutmadı. ama sonuçta uzman olan o ve ben ödediğimin karşılığını alamadım bu tabloda. saça takıntılı biri olsa oturur ağlardı belki ama ben şu an verdiğim paraya acıyorum daha çok.

özetle gidip sonucu göstericem ve ileride ücretsiz bi işlem yapmasını talep edicem öyleyse.
  • manuel mandalina  (23.07.17 15:53:22 ~ 15:55:52) 
Krdş perma demişsin ama bu Yıldız Tilbe'nin uyandıktan sonraki saçı.

Eğer kuaförün vadettiği şey saçlarının dalgalı olmasıysa bence kuaföre dava bile açabilirsin.
  • dissendium  (23.07.17 16:00:52) 
Bence adama gidin, paranızı geri isteyin. Bağırın çağırın. Sizi her yerde ifşa ederim diyin. Adam resmen yüzsüz gibi 300TL'nizi alıp, saçınıza hiçbir şey yapmamış. Bu resmen adam kandırmaya girer. "Paranın üstüne soğuk su içerim." gibi tavırlara girmeyin. Biraz hakkınızı arayın. Böyle yaklaşımlardan ötürü, kuaförlerin hepsi tepemize çıkıyor.


  • agluna  (23.07.17 16:06:30) 
@diss, dün gece yıkadıktan sonra bakım kremi sürüp, kurutup yattım.
fotodaki de yataktan kalktığım hali zaten, üzerine tekrardan şekillendirme falan yapmadım. derdim dağınıklığıyla değil de yeteri kadar kıvırcık olmamasıyla ilgili aslında. bu nedenle ekstra bi işlem uygulamadan çektim fotoyu.

  • manuel mandalina  (23.07.17 16:08:20) 
@agluna, aslında tam dediğin tipte hakkını arayan biriyim ben de. fakat bu adamın kesiminden ve genel tavrından memnunum aslında. sanırım bu işlemde talihsiz bişeyler oldu. bu nedenle işin raconunu öğrenmek istiyorum, duyuruyu açma sebebim de bu aslında. röfle, gölge gibi maliyetli işlem yaptırıp beğenmeyen bi ton insan oluyor. bunların hepsi, üstüne bi kere daha yaptırdığında saça zarar veriyor duyduğum kadarıyla. özetle çözüm için ne yapmak gerekir bilemedim.

parayı istesem tuhaf bi durum olacak ve bi daha gitmemem gerekecek sanırım. yine en uygunu, gidip konuşup ileride ücretsiz işlem talep etmek gibi görünüyor sanki.
  • manuel mandalina  (23.07.17 16:12:48 ~ 16:14:08) 
Nasıl gelişmeler?


  • hair freak  (26.07.17 23:52:38) 
bilemedim ama güzel olmuş bence..


  • secrex  (26.07.17 23:55:47) 
Dalgalı saça sahip olarak 2-3 kez perma yaptırmışlığım var ve 1 aya kadar çok Kıvırcık olur hiç sevmem. 1 ay sonrası çok tatlı Kıvırcığa dönerek neredeyse 2 yıla kadar kıvraklığı sürer. Su dalgası yapmış resmen! Perma pahalı bi işlem ve mutlaka zaman geçirmeden git 20 gün sonra telafisini yapsın, o kadar zararlı olmaz. Bu arada saçının normalde yapısı nasıl? hiçbi şey kâr etmeyen düz saça sahipsen ancak öyle bu sonuç olur.


  • mslny  (27.07.17 00:02:31) 
@mslyn, saçım iri dalgalı. Daha şekilli dursun diye bu işlemi yaptırdım sözde. Bugün kuaförle konuştum, sonuca dair yeni duyuru açtım.

www.eksiduyuru.com
  • manuel mandalina  (05.08.17 01:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.