[]

Couchsurfingte ev sahibi için

bi şeyler yapıyor musunuz? Ne bileyim bi hediye/tatlı vs götürmek olur yemek veya içki filan ısmarlamak olur ya da bir miktar ödeme yapmak olur bu tarz şeyler. İlk couchsurfing deneyimini yapacağım da bu işin mannerı nedir? Bizde misafirliğe gidilen eve küçük bi şeyler götürme adeti var da bu yurt dışında nasıl işliyor?




 
Ben cok misafir agirladim, yarisi biseyler getirdi yarisi getirmedi. Ilk misafirlerim lyon'luydular bikac cesit tadimlik peynir getirmislerdi mesela. Host olarak hediye beklemiyordum ben, ama bisey gelince de guzel oluyor tabi


  • mirafiori  (23.07.17 10:59:30) 
Aynı,
Bazıları bir şey getirdi bazıları getirmedi. Getirsinler olunca sevindik, gelmeyince üzülmedik :)
Biz hep götürdük ama.
  • kisa  (23.07.17 11:08:58) 
Gelenler genelde maddi degeri yuksek olmayan ama kendi ulkelerini ile ilgili ufak bir ani/hediye getiriyorlar.


  • crown  (23.07.17 11:25:06) 
Ufak bi hediye ya da bisey getiremedilerse mutlaka bi icki ismarliyolar


  • kuehles blondes  (23.07.17 11:27:00) 
Lokum, Türk kahvesi, nazar boncuğu gibi şeyler alıp götürüyorum ben.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (23.07.17 12:14:29) 
biz giderken hic elimiz bos gitmeyiz.
mutlaka lokum ve nazar boncuklu magnetimiz olur, eğer ev sahibi kadınsa nazar boncuklu bleklik veya anahtarlık falan da olur. eğer uzun kalacaksak ya da alişveriş için onceden vaktimiz varsa bagaj durumumuz musaitse doğal sabun ve peştemal da veriyoruz. ya da kahve ve fincan seti goturuyoruz. baya hoslarına gdiiyor.

eğer çok yorucu bir gun olmadıysa ve ortamdam keyif aldıysak yemek yapıyoruz. kolay turk yemeklerinden.
  • halanne  (23.07.17 13:35:09) 
bana koreliler gelmişti mesela, 2 nci yada 3 ncü ev sahipleri idim bişi getirmediler ama bi gün onlar yemek yaptı bi gün ben, farklı yemekler yemiş oldum, iranlı bir çift ise ufak bir kutu (iki sigara kutusu büyüklüğünde bir kutu) iran tatlısı getirmişlerdi (çok güzeldi bea) illaki bir şey getirmek götürmek zorunda değilsin, yaparsan hoş olur yapmazsan da kimse eli boş gelmiş demez.

ev sahibine ödeme yapma sakın, isterlerse de verme. couchsurfing ödemeye dayalı bir şey değil, gönüllülük esasına dayalı bir şey, sen bir ay kalsan yemeğini kendin halletsen bir eve en fazla masrafın 100TL olur (elektrik su için) 100 tl de kimseye koymaz zaten ev sahibi o masrafı göze alıyor. couchsurfing'in ana noktası farklı hayatlar görmek hikayeler dinlemek/anlatmak üzerine kurulu.
  • selam  (23.07.17 14:37:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.