[]

29 Yaş Askerlik-Üniversite Problemi

tecilim tam olarak 31.12.2018' de doluyor. Yani 29 yaşımı doldurduğumda.Üniversite 4.sınıf 1.dönem içinde oluyorum. Benim durumum ne olacak, bu tarihten sonra. Bilgisi olan var mı?




 
yasal prosedürden ziyade yaşadığımız tecrübelerle alakalı yardımcı olmaya çalışayım.

bir arkadaşım 32 yaşında mezun oldu lisanstan. yani sen 29 u doldursan da kimse seni hemen kolundan tutup askere götürmüyor. para cezası veriliyor. kilit nokta askere, polise, gbt ye kontrole yakalanmamak. bu 32 yaşındaki arkadaşım otobüsle şehirler arası yolculuk yaparken jandarma kontrolüne denk geliyor ve hop anında karakola mı şubeye mi ne gönderiliyor. biraz da şansına sanırım şubede halden/laftan anlayan birine denk gelmiş. durumu izah etmiş. ben demiş öğreciyim, 1 yıl kaldı okulun bitmesine vs. adam da buna açık açık "yakalanma" demiş. napıyosan yap, okulunu bitir. yakalanma demiş. birkaç imza, para cezası vs çıkmış gitmiş.

çok büyük sıkıntılar yaşayacağını sanmıyorum ama ohaldir, memleketin durumudur vs. ben olsam 29 a girdikten sonra okulu bitirene kadar temkinli davranırdım.
  • mahone  (23.07.17 02:15:32) 
ceza yersin sadece.

koluna kelepçe takılıp askere götürülmezsin, eskidendi o muhabbetler.

gbt de falan yakalanırsan belki sıkıntı çıkar, özellikle şehirler arası yolculukta. onda da ne olur, en fazla alıp askerlik şubesine götürürler, şube de sana gerekli belgeleri teslim et der, sen de tamam dersin çıkar gidersin.

en büyük sorun ise okulun kayıt yenilemeyi yapmayabilir. zamanında benim başıma geldi. tecilimin sona ermesine 1 ay kala yökten gelen yazı sonucu tecili biten yada benimki gibi az kalan tüm yeni kayıtları kabul etti üniversiteler. ardından ne oldu tahmin et? bir başka yazıyla tecili bitenlerin kesinlikle kayıt yenilemesinin yapılmayacağını bildirdi yök, hemen ardından da bedelli askerlik çıktı.

öğrenci işlerinde halden anlayan bir memur varsa ona bir danış bu kayır yenileme olayını.
  • issiz karga  (23.07.17 03:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.