[]

Bulaşık makinesi sorunu

Bulaşık makinesi kirli koyduğumuz bulaşıkları yıkıyor ama farklı yerlerine(dış kısmına genelde) hiç alakası olmayan kirler bırakıyor. örnek olarak şu resimler var:

prntscr.com
prntscr.com
prntscr.com
prntscr.com

tüm parçalarda bu tarz pislikler lekeler mevcut, bunu neden yapıyor olabilir?
filtresini temizledik,
boş çalıştırdık bir kaç defa,
ama sonuç değişmedi var mı tavsiyeniz?

 
Çok doldurma. Fıskiyelerin pozisyonunu gözeterek yerleştirme planını yap.


  • hayde bre  (22.07.17 17:02:00) 
@hayde bre dolu olsa da olmasa da aynı sıkıntıyı yapıyor.


  • basond  (22.07.17 17:06:15) 
Bulaşık makinasına koymadan sudan geçirin.ne anlamı kalır diyebilirsiniz ama bu zamana kadar kirini almadan koyduğumuzda sizinki gibi kirli halde buluyorduk. Pes edip bulaşık makinesinin işlevinin sadece köpükleyip duruladığını kabul ettik.


  • tulumba  (22.07.17 17:59:09) 
en sıcak ayarda, bulaşık makinesi temizleyici alıp çalıştırın. bimde satılıyor.


  • uyusam iyi olur  (22.07.17 18:06:07) 
Su püskürten parçaların delikleri kireç yüzünden tıkanmış olabilir, öyleyse iğneyle açabilirsiniz.


  • mikro patlama  (22.07.17 19:10:47) 
çok kirli olarak koyuyor olabilirsiniz veya kireç yüzünden su fışkırtan zımbırıtılar tıkanmıştır.
bulaşık makinesinin artısı elini suya sokmak zorunda kalmaman ve elde yıkayabileceğinden daha sıcak su ile çalışması. buna rağmen temizlediğine ömrüm boyunca inanmadım.
temiz olması için elde köpürtüp durulamam gerekiyor.
  • d e j i n  (22.07.17 19:35:49) 
cam olanlardakini tam anlayamadım ama deterjan erimeyip yapışmış gibi geldi. kaşıktakiler yemek kalanları olsa gerek. (mercimek gördüm sanki :)

deterjanı değiştirin,
yemek kalanlarını fırça yardımıyla sıyırıp makineye koyun,
çok doldurmayın,
makineyi suyun tazyiğinin azaldığı akşam saatlerinde değil daha erken veya geç saatlerde çalıştırın.
Bulaşık makinesiyle çamaşır makinesini aynı zamanda çalıştırmayın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.07.17 20:26:47 ~ 20:27:45) 
Aklıma yeni geldi bizim makinede böyle yapıyordu su girişinin olduğu yerin tıkandığını farkettik yani su az geliyordu makineye sizinde öyle olabilir.


  • uyusam iyi olur  (22.07.17 20:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.