[]

uygun ekran kartı

merhaba arkadaşlar.
elimde asus n61vn modelinde bir laptop var.
fakat ekran kartının değişmesi gereke. ekran kartı modeli de nvida geforce gt240.
bu model artık yok sanırım. başka model ekran kartı kullanabilir miyim laptopta.

gt240 128 bit bir ekran kartı. 64 bit taksam uyum gösterir mi?

ya da bana önerebileceğiniz bir model var mı uygun fiyatlı?

 
uyum gösterir.


  • freetakilir  (22.07.17 16:00:03) 
peki laptop ekran kartlarıyla masaüstü bilgisayara uyumlu ekran kartları farklılık gösterir mi?
yanlış ürün almış olmayayım diye soruyorum.

  • bahodilo  (22.07.17 16:10:53) 
buraya göre ekran kartı ana karta lehimliymiş, değiştirme işlemi pek kolay olmayabilir.
www.notebookreview.com

  • yalnux  (22.07.17 16:31:01) 
evet ben de biraz önce araştırırken farkettim. saanırım benim yapabileceğim bi şey değil lehimli olduğu için.


  • bahodilo  (22.07.17 16:45:15) 
laptop ekran kartları daha farklı. şimdilerde bunların yanında genelde m yazıyor ama o çok eski bişey. gt240m olurdu yeni nesilde mesela. pcdeki modelin laptopa olanını temsil ederdi. pcler için olan modeller daha büyük laptoplar için olan modeller daha küçük oluyor. yani sen masaüstü ekran kartını alıp laptopa takamıyorsun. keşke öyle bişey olsa masaüstü almamıza gerek kalmazdı :D laptoplarda masaüstüler kadar performanslı olurdu o zaman. şimdi parayı yükseltip daha kaliteli bişeyler almaya çalışıyoruz ki dandik ama performanslı masaüstülerin şeyini yakalayabilsin. şimdi sorunun şu, 1- elinde laptopa uyumlu kart yok 2- olsa da laptopunun kartı onboard olduğu için takamıyorsun. çok sıkıntı bi işlem yani.


  • freetakilir  (22.07.17 17:24:36) 
Belki yapilabilir baya bir ugrasla ama onunla ugrasacak bilgisayarci bulamazsin ona uygun gpu bulamazsin vs. yani sen tamamen unut bunu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.07.17 17:52:43) 
@freetakilir @proletarier

O zaman sorumu degistireyim. Cunku ekran karti bozuk teshisini bilgisayarci koydu. Ama bence ekran karti bozuk degil. Harici ekranda goruntu var çünkü.

Benim asıl problemim ekran data kablosundaydi. Ekran gelip gidiyordu. Ben de bilgisayarin ekran bolumunu actim. Dedim belki yerinden cikmistir. Data kablosunun girisyle oynadim biraz. Sonra laptopu acinca ekranin sag tarafinda kalin beyaz bir çizgi oldugunu gordum.

Hariciye bağladım goruntu var.

Ilk bilgisayarci dedi ki anakartta bir sorun var dedi. Yapsak bile randiman almaz dedi ve yapmak istemedi. Baska yere goturdum o da ekran karti diyo.

Bana ikisi de mantiksiz geliyo. Cunku ben sadece panel oldugu bolumu actim. Ne anakartla ne ekran kartiyla isim olmadı.

Sizce sorun ne olabilir.
  • bahodilo  (22.07.17 20:14:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.