[]

Döneyim mi? (Depremle ilgili)

Günaydın. Marmaris'te tatildeyim. Odaya girmedim depremden beri. Annemle yalnızım. Korkuyoruz. Dönelim diyoruz burada herkes bize yeniden olmaz, korkmayın diyor. Ne yapalım biz? Yeniden o şekilde uyanmak istemiyoruz. Otele peşin ödedim, 2 günümüz kaldı 23'ünde dönüyoruz. 1040 TL boşa gitmiş olacak. Bugün çıkarsak otelden bu parayı geri alma şansımız var mı?
Ege'deki herkese geçmiş olsun.



 
Dönmeyin.


  • sutlu nescafe  (21.07.17 08:39:53) 
dönmeyin +1


  • prodeq  (21.07.17 09:00:24) 
yeniden böyle bir deprem olmaz mı diyorsunuz, biz daha hiç uyumadık o odada yeniden nasıl uyuruz korkmadan :(


  • yalnizliktan devren kiralik  (21.07.17 09:02:49) 
Deprem zaten şiddetli olunca tekrar aynı yerde hemen olmuyor.
dönmeyin bence de. geçmiş olsun.

  • innerbliss  (21.07.17 09:03:10) 
daha büyüğü tekrar edeceğini ben de düşünmüyorum. ege'nin fayları kırıklıdır, o bölgede olabilecek en büyük depremlerden biri oldu zaten.


  • whatdreamsnevercome  (21.07.17 09:17:39) 
bu akşama da bilet aldım 23 temmuzdaki biletlerimi de yeniden aldım otelin paramı geri vermesi durumuna göre plan yapacağım çok kötü durumdayım şu an


  • yalnizliktan devren kiralik  (21.07.17 09:24:03) 
ankara <3 :(


  • yalnizliktan devren kiralik  (21.07.17 09:42:10) 
Şöyle düşün; biz İzmir'de neredeyse her gün sallanıyorduk, ki tekrardan başladık sallanmaya, ama gitmedik bir yerlere..

Olacak her yerde olur. Mis gibi 2 gün daha tatiliniz varmış. Gidin sahile, girin denize rahatlayın biraz.
  • ondkz  (21.07.17 09:52:09) 
ankaralı olduğum için depremle ilgili neredeyse hiç bilgim yok mesela denizdeyken deprem olsa ne olur deniz ikiye ayrılır falan diyorlar. psikolojim bozuldu.


  • yalnizliktan devren kiralik  (21.07.17 09:54:25) 
Ege bölgesi bir senedir zangır zangır zaten. Herkes alıştı bir şey olmuyor. Yıkılan bina falan da olmadı pek. Eski köy evleri anca...

Dönme manyak mısın napıcan allahın kuru ankarasında?
  • alperz  (21.07.17 10:01:54) 
Orada yaşıyor olabilirdiniz. Eviniziterk edemeyecektiniz haliyle. Deprem her an her yerde olabiliyor. Bence de dönmeyin.


  • aquarium  (21.07.17 10:08:51) 
egeliyim yıllardır sallanırız, her yaz her gün sallanırız. dönmene gerek yok belli fay hatları geçiyor ama çok ağır bir deprem olmadı yaşadığımız en ağır dinar depremiydi 93 yada 94 mü neydi. bir şey olmaz.


  • mikahakkinen  (21.07.17 10:50:41) 
evet evim burada olsaydı dönmeyecektim ama evim burada değil. 23 yaşındayım ben ankarada bunun yarısını yaşamadım. burada yaşayanlara sabır, şans diliyorum. korkunç bir durum yaşadık. uykudan uyanmasak belki böyle korkmazdık ama o uyanma anı felaketti. otelde hasar yok ancak herkes otel binasının çok eski olduğunu söylüyor. bilen vardır belki bu binayı, içmelerde martı la perla. anlayan bilen biri söylese bu bina yıkılır mı, dün resmen öne arkaya eğildi çünkü. çok korktuk. odaya çıkıp hızlıca valizimizi topladık bekliyoruz ne yapsak diye. şöyle ikna edici bir akılla gelen olsa :(


  • yalnizliktan devren kiralik  (21.07.17 10:57:40) 
dönmeyin. döndüğünüzde yerde de deprem olabilir, bu işler belli olmaz.


  • eindaclub  (21.07.17 10:59:49) 
www.hurriyet.com.tr

Jeofizik profesörünün açıklamalarını oku.
  • peggy  (21.07.17 11:00:46) 
gece öyle uyanacaksak yeniden, yıkılma falan olmayacaksa bile gitmek isterim ya. kaç şiddetli bir deprem buna neden olur bilmiyorum ama o anlar asla gitmiyor aklımdan. teşekkürler desteğiniz ve ilginiz için :(


  • yalnizliktan devren kiralik  (21.07.17 11:05:19) 
Yolda ölme ihtimaliniz depremde ölme ihtimalinizden çok daha yüksek. Korkacak bir şey yok. Yapıda hasar yoksa depremin olması size hizmet eden bir doğa olayıdır.


  • tukenmez adam  (21.07.17 11:57:57) 
İnsanlar deprem olunca neden paniğe kapılıyor o kadar uyarıya rağmen anlamakta zorluk çekiyorum. Aynı depremi yaşıyoruz. Daha önce yaşamadım ki ben bilmem filan yok. Yangın çıksa ben bilmem daha önce yangın görmedim mi diyeceksiniz?

Her hafta depremle uyandığım bir gün mutlaka olur. 99 depreminde İstanbul'daydım. Geçenki İzmir depreminde de 1950-60 yapımı bir binanın 6. katındaydım. Panik olup camdan atlamazsanız veya bina hemen yıkılmazsa bir şey olmuyor. Deprem değil bina öldürüyor. Zümrüt Apartmanı depremde yıkılmamıştı. Sizin eviniz de güvenli olmayabilir.

Dönmek isteyebilirsiniz, saf korkuyla karar vermeyin. Binada gözle görünür hasar varsa dönebilirsiniz. Elalem ne diyor boş verin. Salak salak konuşuyorlar. Deniz ikiye ayrılıyormuş. Musa gelip asasını yere mi vurmuş?
  • Lim5  (21.07.17 16:41:38) 
Dönmeyin. Deprem olsa bile, otel yeni binaysa, sizin Ankara'daki evinizden daha güvenlidir zaten.


  • nawar  (21.07.17 16:47:13 ~ 16:48:18) 
Binada gözle görülür bir aşınma, çatlaklık yoksa dönmeyin. Varsa da dönmeyin, otel değiştirin sadece. İzmir'de büyüdüm; senede bir zangır zangır sallanırdık. Ailem hala İzmir'de, zangır zangır sallana sallana yaşamaya alışıklar. Deprem öldürmez, bina öldürür. Ege Bölgesi'ndesiniz, normali bu. Arkadaşlar söylemişler zaten. Kırıklı fay, üretip üretebileceği deprem bu. Bundan sonra artçılar olup sallanabilir. 'Ay deprem oldu'nun ötesinde korkulacak bir şey yok.

Depremde binanın ne eğilmesi normal. Binaların esnek olup depremde kavak gibi sallanması beklenir. Binanın yapması gereken o.

Bu arada Cesario'nun dediği 'Elim kirişe girdi' derecesinde ise otelden çıkın tabii de, bu tarz depremler duvarlarda ince çatlak şeklinde çizgilere neden olur. Bunlar sıva çatlağıdır ve yapılan boyanın ve pürüssüzleştirme işleminin kalitesizliği ile ilgilidir, binanın iskeleti ile ilgili bilgi vermez.

Bu arada, 5 civarı depremler olabilir. 5 civarı depreme dayanmayacak ev de ancak civar köylerdeki kerpiç evlerdir. Betonarme binalar dayanır. Oteli bir gecede ve çamur, ot, vb.den yapmadılarsa sorun olmaz.

Deniz ikiye ayrılır falan, bunlar hikaye. Büyük depremle kıyı çizgisi cm kayabilir, deniz yine cm ölçüsünde derinleşebilir ama hem ana deprem zaten oldu, kayan kaymıştır çoktan, hem de öyle deniz ikiye yarılmış, vb. gibi bir şey olmaz o bıcık bıcık artçılarla. En fazla sallanınca korkutur, ötesi olmaz.

Şu anda Ege masum bir yer; nazlı nazlı sallanarak ve arada korkutarak hayatına devam ediyor. Asıl İstanbul saati belli olmayan daha büyük bir bombanın üstünde oturuyor.
  • aychovsky  (21.07.17 17:02:53 ~ 18:03:28) 
anlaşılan anksiyetik bi durum var ortada, ikna edin demiş olsan da biz ne desek için rahat etmeyecek. huzursuz bi şekilde devam edecek tatilin yararı olacağını sanmıyorum, o yüzden dön.


  • Bruce  (21.07.17 17:08:40 ~ 17:09:02) 
kocaeli depreminden sonra hala aynı mahallede yaşıyorum sadece ev değiştirdim. bina sağlamsa gözle görülen bir şey yoksa (alt katlarda olur hasar ve sıva çatlağı yapısal hasar değildir bu arada) mışıl mışıl uyuyun.


  • argent dawn  (21.07.17 17:11:24) 
editleyemedim. inşaat mühendisiyim.


  • argent dawn  (21.07.17 17:12:51) 
Yeniden o büyüklükte deprem olmayacağına emin oldum ancak ne denize girebiliyoruz, ne havuza. Gözlerimizi kapatıp rahatça güneşlenmemiz de imkansız. Kısmet bu kadarmış deyip aldım biletleri. Dönmeye karar verdik. Annem benden de kötü çünkü. Hepinize ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Herkese yeniden geçmiş olsun. Ege'de yaşayanlara gerçekten, gerçekten bol sabırlar dilerim.


  • yalnizliktan devren kiralik  (21.07.17 17:48:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.