[]

LOTR Eru Illuvatar ve Melkor nedir neyin nesidir

eru'nun lotr evreninin tanrısı olduğu yüzeysel bilgisini biliyorum. Silmarillion'u okumuş yada Eru hakkında bilgi kasmış biri biraz daha açabilir mi, eru nedir eru nasıl ortaya çıkmış eruyu kim yarattı cart curt.

ve Melkor hakkında hiç bilgim yok. o dayı hakkında da bilgi rica ediyorum

not: lotr wikia'dan istediğim detayı elde edemediğim için Silmarillion okumuş birinin anlatmasını istiyorum, lotr wikia yönlendirmeyin

 
melkor şeytani bir varlık. öyle ki sauron bunun yancısı, o derece.


  • eindaclub  (21.07.17 11:01:04) 
Öncelikle- silmarillionu oku. kalın olmasına bakma 3 günde bitirdim ben. aradığın her şey onda var. üşenme.

eru-yaratıcı. kimse onu yaratmadı. sonra eru Valar'ı yarattı. Bu valar da başmelekler gibi. işte azrail mikail vs. Eru bunlarla birlikte müzik yaparak evreni yaratmaya çalışırken Melkor asilik yaptı. Solo fln atmaya çalıştı. Eru da dedi ki siktirgit şurdan. O da dedi ki bittiniz olm siz.
gel zaman git zaman Melkor kötülük tanrısı gibi oldu. Dünyayı karıştırdı durdu. En son Valar müdahale etti buna sürgüne gönderdiler.
Sonra geri geldi fln. Gene sıçtı batırdı dünyayı. En son Eru müdahale etti. Sikerim yapacağınız işi dedi ve Aragorndan tanıyacağımız üzere Numenor adasını batırdı denizin dibine vs. Valinor(Valar'ın yaşadığı yer - bir nevi cennet-)u da insanların bulamayacağı şekilde gizlediler.
Son filmde elflerin kayığa binip gittikleri yer VAlinor. yani cennet. İnsanlar da boklarında boğulsun işte.
  • vakamijin  (21.07.17 11:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.