[]

kalite üretilir mi ulaşılır mı

kaliteli ürün değil. kalitenin kendisi

üretilir mi ulaşılır mı yoksa başka birşey mi ?


 
kalite süreçtir, ulaşılır. üretimin, servisin her aşamasına yayılmış olmalı ki nihai sonuç kaliteli olsun.


  • kyha  (21.07.17 00:05:53) 
ulaşılır. bir şeye kaliteli diyebilmek için bir şeyle kıyaslanman gerek. dolayısıyla daha sonraki versiyonlarda ulaşabileceğin bir şey.

bence. soruyu pek anlamadım ama anladığım kadar işte.
  • qazaqwsx  (21.07.17 00:06:11 ~ 00:06:25) 
Kalite, kaliteli demek günlük kullanımdan farklı olarak her zaman en iyi, en üstün performansı göstermek demek değildir.
Kalite kontrolde algı, istenen performansı göstermesi, ihtiyacı karşılamasıdır. Örnek olarak, F1 araçları kendi standartlarında kalitelidir ama dağda bayırda kullanmak için araç aradığımda benim kalite standartlarımı karşılamazlar.
İstekler beklentiler düşük olduğunda o kaliteyi üretmek, ulaşmak kolay olur.
  • archmage mahmut  (21.07.17 00:38:49) 
Kaliteye ulaşmak için önce senin kaliteyi üretmen gerekir.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (21.07.17 07:38:57) 
Ben de kalite süreç demek için gelmiştim ama arkadaşlar iletmişler :)

Algı olarak direkt ürün olarak aklımıza bir şeyler gelse de aslında sürecin kalitesi sonucunda kaliteli ürün veya hizmet meydana gelir.

İzlenebilirlik, ölçülebilirlik, süreklilik kaliteyi oluşturan bazı etmenlerdir.

Müşteriler olarak bizler de hangi kalitede ürüne ihtiyacımız varsa o ürün bize kaliteli olarak görülür. ( veya hizmet ) Kalite kişinin neye ihtiyaç duyduğudur yani.

Mesela Iphone kullanıyorum. Neden ?. Kaliteli diye. Nesi kaliteli ? Görünüşü güzel, akıcılığı var, yavaşlamıyor kolay kolay, satarken de değeri çok düşmüyor. İşte benim için kalite kriterleri bunlar. Başka kişiler için başka şekilde değişebilir tabii bunlar.
  • ondkz  (21.07.17 10:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.