[]

Merkeze yakın pahalı ev mi uzakta ucuz ev mi tutmalı?

Kiralamak için soruyorum. ankarada yaşıyorum. işyerime(kızılay) yürüyüş mesafesi yerler 700-800 liradan başlıyor ama çok eski binalar, uzak semtlerde 1+1 pırıl pırıl evler 400 civarından başlıyor. çokca tartışılan bir konu ama gene ev aşkım depreşti. konfor değil de maliyet odaklı düşünüyorum. arabam var uzakta ev tutunca aradaki farkı mazuta gömerim gibi geliyor. ama yakındaki evlere bakınca içim kararıyor. sonra 1 saatlik yolu düşünüyorum gene kafam bulanıyor :)
ne tavsiye edersiniz?



 
Ev arkadasi dusunmez misin. Acikcasi kizilaya yurume mesafesi guzel de ne taraftan yurudugune de bagli. Tununs tarafindan yuruyeceksen gayet guzel deger kesinlikle ama kolej icin ayni seyi soyleyemem


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.07.17 12:14:46) 
@proletarier yok hocam kalabalıktan yıldığım için yanlız olmak istiyorum. tunus-tunalı tarafları güzel ama pahalı malesef :( kolej olur esat olur yakın olsunda nere olursa olsun modundayım


  • genc irisi  (20.07.17 12:18:33) 
zamanı satın alamazsın yolda 1 saat kaybetmenin telafisi yok.


  • basond  (20.07.17 12:19:00) 
ankara'da 400'e ev yapracik'tan da ilerde, temelli taraflarinda ya da belki eryaman'in en ucubik yerindedir. bunun uzerine benzin ve bir de yollarda saatleriniz gececek, sosyal hayat kalmayacak ya da cok yorularak surdureceksiniz. eger durumunuz varsa esat, bahceli'nin bazi kisimlari, demirtepe, kolej, cebeci gibi yerleri de katarak, belki limiti 1000 liraya cikararak ev bakin bence.


  • kassiopeia  (20.07.17 12:19:04) 
bence işe yakın tut. hem nerede 1+1 pırıl pırıl evler 400'e imkansız. ancak yapracıkta falan tutarsın. dikimevi tarafına bak istersen.


  • sizofren06  (20.07.17 12:19:32) 
Konforlu ev kesinlikle. Eski ev uğraştırıyor. Bir yerleri akıtır, kışın ısıtmaz, kombi her sene bozulur vs uzar gider. Yakın diye sürekli evle ilgili bir stresin olur.


  • jazzabel  (20.07.17 12:19:50) 
Kassio katılıyorum.
Ayrıca yolda ölen zamanın telafisi yok.

  • fasulyek  (20.07.17 13:00:07) 
ankarayi bilmiyorum ama ise yakin ev candir. isten eve yürüyerek gelmek hem rahatlatir hem stressi azaltir bunun yaninda yormaz.


  • kurnaz  (20.07.17 13:32:17) 
Ben de Ankarayi bilmiyorum ama araba ile gidilecekse 1 saat yol cekilmez. Metro hattinin sonlarindadir, oturur kitabini okursun yolda, o zaman olabilir.


  • chavezding  (20.07.17 13:56:16) 
gel Ayrancı'ya eski bir apartman dairesine, kafanı rahat ettirir birçok yönden ama aylık 1.100-1.200 falan gözden çıkaracaksın orta halli ara kat bir daire için. Kazandığın ekstra zaman stressiz ortam yaşam kaliteni artıracaktır.

NOT: önceliğini yakınlıktan yana belirleyip Ayrancı taraflarına bakacaksan Emlakçı falan da önerebilirim özelden. Kendin bakacaksan Kuğulu Park-Tunalı dolaylarına ort. 10 dak. yürüme mesafesindeki Aşağı Ayrancı evlerini önerebilirim, ara kat ve görece iyi güneş alan 2+1 eli yüzü düzgün evler önceliğin olsun.
  • candanag  (20.07.17 14:45:58 ~ 14:49:38) 
dikmen bebesiyim zaten dikmene de bakıcam ama fiyatlar çok uygun gelmedi dikmen sokullu taraflarının. ayrancı da biraz bütçeyi zorluyor. en uygun esat-seyran tarafları sanki. bi de zam isteyim ben hatta(bu zor sanki biraz ama :D )


  • genc irisi  (20.07.17 16:56:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.