[]

Ten rengim ne?

Bugün bu makyaj vs. Olaylarina baya ilgili bi arkadaş cilt alt tonu diye bir şey öğrenmiş. Geldi bilegimi cevirip damarlarima falan bakti sari alt tonlu bugday tenlisin dedi. Ben simdiye kadar kendimi hep beyaz bildim. Bugday ten yazinca baya benim esmer bildigim kadinlar çıkıyor. Ben mi yanlis biliyorum arkadas mi sacmaladi anlamadım kafam karisti baya. Baktigi bilegimin fotografini ekliyorum bi yardimci olursaniz sevinirim.

i.hizliresim.com


 
Ben buğday tenliyim bileklerimiz aynı renkte görünüyor :)


  • pastörizesüt  (19.07.17 23:11:37) 
Bana da sarı alt tonlu gibi geldiniz .


  • cabiday  (19.07.17 23:13:51) 
kıllarına bakarsak evet sarısın. arkadaşın dişiyse kıskanmıştır.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.07.17 23:14:10) 
bana buğday ten nedense koyu tenlilerin koyu tenli olmaktan hoşlanmamaları nedeniyle kendilerince "politically correct" bir terim yaratma çabalarının başarılı sonucu gibi geliyor. bu bileğin buğdayla yulafla alakası yok. olsa olsa peynir olur.


  • ron dennis  (19.07.17 23:15:39) 
@vegas oha burak özçivit buğday tenli mi adam baya kara yağız yahu.
@ceann www.google.com.tr şu kadına buğday deyip kendi bileğine beyaz mı diyosun :)

  • pastörizesüt  (19.07.17 23:21:20 ~ 23:26:00) 
Cilt alt tonu sıcak-soğuk diye oluyor. Buğday-esmer olan alt ton değil, doğrudan ton.

Şimdi bilek içini koymuşsunuz, orası herkesin en beyaz olduğu yerlerden biri, bileğinin ters kısmını koysan orası da en koyu yerlerden biri ama buğday tenliye yakın duruyor resim genel olarak. Esmer değil gibi. Kumraldan koyu, esmerden açık.

Alt tona geçersek, şu test en kesinlerinden biri. (sadece bilek içi renginden belli olmuyor)

1. Bilek içindeki damarlar nasıl?
a) Yeşil ağırlıklı - turkuaza yakın mavi
b) Mavi - mor

2. Güneşte kızarır mısınız, bronzlaşır mısınız?
a) Bronzlaşırım.
b) Kızarırım.

3. Sarı veya turuncu t-shirt nasıl durur?
a) Çok yakışır, hep giyerim.
b) Soğuk renkler daha güzel durur.

4. Altın mı daha çok yakışır, gümüş mü?
a) Altın
b) Gümüş

5. Gözünüz hangi renk?
a) Kehribar, bal, açık yeşil, açık mavi, içinde altın tonu olan kahverengi
b) Kara, koyu kahverengi, griye yakın mavi, menekşe mavisi.

6. Yüzünüzü yıkadıktan sonra yüzünüzün yanına beyaz bir kağıt getirin. Yüzünüz nasıl görünüyor?
a) Çok kötü, iyice solgun göründüm.
b) İyi göründü. Beyaz beni açar.


Bir iki soru var ama hem hatırlayamadım, hem bulamadım.
Bu sorularda a çoğunlukta ise sıcak alt ton, b çoğunlukta ise soğuk alt ton, ikisi birbirine eşitse 3-3 gibi nötr alt ton. O iki soruyu da bulursam eklerim.

İngilizceniz varsa şu test iyi.
www.popsugar.com

Bir de bunlardan sadece biri olmak zorunda değil, bu bir skala. Benim için en iyisi sıcak-nötr karışımı oluyor mesela.
  • aychovsky  (19.07.17 23:22:11 ~ 23:30:44) 
@ron dennis

goo.gl

Bugday ten bu oluyor sanirim ne esmer ne beyaz.
  • ceann deas  (19.07.17 23:22:17) 
Ayçoyovski ten rengi ile alt tonun doğrudan alakası olmadığını anlatmış aslında . O yüzden diğer tartışmanın bunla alakası yok.


  • cabiday  (19.07.17 23:30:15) 
@pastörizesüt mankenler malum solaryum makyaj falan derken surekli renk değiştiriyorlar. Bir fotografta esmerken digerinde süt beyaz çıkabiliyorlar. Bu yuzden barbara palvin demeyip bugday tene örnek olabilecegini düşündüğüm bir fotografini koydum. :)


  • ceann deas  (19.07.17 23:32:51) 
yanıt: sarı alt tonlu beyaz ten.

edit: barbara palvin'e buğday tenli diyorsan sen de buğday tenlisin. bemmbeyaz değilsiniz ikiniz de ama açık ten işte uzatmaya gerek yok.
  • pinkpeony  (19.07.17 23:33:27 ~ 23:35:21) 
cabiday'ın dediği doğtu. Duyuruda önce 'cilt alt tonu diye bir şey öğrenmiş' demişsin. Sonra da buğdaya falan geçilmiş. O yüzden hepsinden açıklayayım dedim.

Alt tonlardan warm'a Türkçede sıcak veya sarı alt ton deniyor, demek ki arkadaşın bakarak sıcak alt tonlu olduğunu söylemiş. Fotoğrafta da sıcağımsı duruyor.

Buğday tenli gibi görünüyorsun gerçekten. Bilek içi kumralımsı duruyor ama orası açık tenli insanlarda afyon mermerine yakın durur zaten. Esmer insanlarda bile diğer yerlerine göre açık durur ama kolunun üst resmini koysan, bu sefer de ortalamaya göre koyu bir yerini koymuş olacaksın. O yüzden çok da kolay karar veremedim.

Edit: Teninin rengi güzel, onunla ilgili kafamda bir soru/yorum yok ama rengine tam karar veremedim.
  • aychovsky  (19.07.17 23:33:37 ~ 20.07.17 00:03:13) 
Arkadaşin hakli bence de.


  • buzbebek  (19.07.17 23:37:08) 
yeteri kadar beyazsın. güzel ten. kahve?


  • zirrealist  (19.07.17 23:45:03) 
Beyaz olmak gibi bir derdim yok. Beyaz olmanın diğer ten renklerine sahip olmaya bir ustunlugu olduğunu da düşünmüyorum. Soruda da açıkladığım gibi yıllarca kendimi beyaz bildigim icin google a bugday ten yazinca cikanlar karsisinda sasirip fikrinizi almak istedim o kadar.


  • ceann deas  (19.07.17 23:49:38) 
diğer kadinlarin bedeninle ilgili yorumlarını dikkate alma. büyük ihtimalle yalan yanlis ve kötü niyetli yorumlar icin kendinizi boşuna üzersin. beyaz tenlisin, kötü bir sey de degil beyaz tenli olmak.


  • eriksatie  (20.07.17 00:00:43) 
Bence de sıcak alt tonlu duruyorsun. Damarlar yeşil. Altın takılar, sarı-turuncular, şeftaliler daha çok yakışıyorsa tamamdır. Beyaz, Buğday, Esmer demek için de bilekler beyaz ama oradan tam belli olmaz, genelin ne renk?

Ben alt ton olarak nötrüm mesela. Sıcak-Soğuk olayı Esmer-Beyaz olayından farklı.

Aychovsky +1

Ayrıca Buğday bence Fitzpatrick III demek.

en.m.wikipedia.org
  • Lim5  (20.07.17 00:17:41 ~ 00:21:03) 
@Lim5 damar rengine baktigimda bi sonuca varamiyorum malesef. Isigin rengine gore mavi-yesil degisebiliyorlar. Bide diger bilegimde baya mor bir damar var ama yaninda yesil de var? Notr oldugumu da sanmiyorum dedikleri gibi sari ya da sicak alt tonluyum sanirim.

Bide aylardir karar veremedigim bir sac boyatma olayim var bunun icin ten rengi alt tonu falan da onemli sanirim. biraz da onun icin bu kadar ilgimi cekti konu ama belli ki bir yere varamayacagiz. En iyisi oldugun gibi kalmak sanirim. :)
  • ceann deas  (20.07.17 00:30:53) 
Sıcak tonluysan böyle alalım.
encrypted-tbn3.gstatic.com

Kuaförler de biliyor. Sana o renk gitmez, bak şunu yapalım derler zaten.
  • Lim5  (20.07.17 00:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.