[]

100luk mezuniyet notunun 4luk sisteme cevrilmesi

bizim bolumde can egrisi yoktu ve gecme notu 100 uzerinden 50 idi. bolum birincisi de 80 civari ortalamayla mezun olmustu galiba.

YÖK'un 4luk - 100luk ceviri tablosuna baktim simdi ve bu tabloya gore bolum birincisi 3.2 ile mezun olmus oluyor??


www.yok.gov.tr

sanki bu hesaplama hatali?? bolum birincisinin notunu can egrisine gore normallestirip de donusum yapmalari gerekmiyor mu? bolum birincisine 100 ya da 95 notu verilse, digerlerine de ona gore not arttirimi uygulansa, can egrisi uygulanan bolumlere denk olmasi acisindan adalet saglanmis olmaz mi?

sadece meraktan soruyorum, diploma notumu kullanacak degilim.


tesekkurler.

 
Çan eğrisine göre normalleştirmek ne demek oluyor? Ben onu anlamadım.

Geçme notu olan bir yerde çan eğrisinin olması saçma değil mi? Ortalamanın altında kalırsan geçemiyorsun, üstündeysen geçiyorsun. Ee o zaman 50 geçme notu niye var?

Olayın aslı şu: Sınavdan aldığı notun bir harf karşılığı olması lazım. Bizde A1-A2-B1-B2-C şeklindeydi. Bunların katsayıları da 4-3,5-3-2,5-2 şeklindeydi. Örneğin 91-100 arası A1 oluyordu. Yani 91 alan ile 100 alanın arasında mezuniyet notu bakımından hiçbir fark yok. Ama yök'ün sitesinde sistem öyle değil.

Sanırım YÖK'te 80 mezuniyet notunu 4'lük sisteme çevirmek için kullanmak doğru değil. 4'lük nota göre ortalaman varsa onu çevirmekte kullanılabilir. İkisi aslında farklı şeyler.
  • himmet dayi  (19.07.17 23:26:15) 
@himmet, yoke gore ikisi ayni sey, farkli olmasini dusunuyorsan, sanki benim gorusumu desteklemis oluyorsun.


  • scars dont fade  (19.07.17 23:58:31) 
linkteki cevrim sacmalik. odtu icin konusursam, tum derslerden 53% alsaydik mezun olamazdik. mezun olmak icin 2.0 gerekli ki bunun gercek denkligi 70%. can egrisini, sikintili derslerde uygularlar. donem boyu derslere katilan, haftalarca calisan adam 50/100 alabiliyor sinavin zorlugundan. onemli olan, okulun reputation'i ve ogrencinin icinde bulundugu yuzdelik dilim. notlari cevirmek mantikli degil.


  • ubi dubium ibi libertas  (20.07.17 00:17:31 ~ 00:18:19) 
Bilkent'te geçme notu 70 dolayısıyla zarardayız :)
Bence de sıkıntılı ama YÖK uğraşmıyor teferruatla.

  • kayranin kedisi  (20.07.17 12:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.