[]

patron çıldırdı, dava açacakmış

selam herkese,
iş yerimde 2. yılıma girmek üzereyim ama 2,5 hafta önce istifa ettim. Bu cuma işten çıkmak için sözleştik patronla hiçbir sorun yok. Hatta işten istifa konuşmasını yaparken "ama ortalıkta kalma iş bak hatta sana ayarlayalım" gibi laflar ediyordu. ben de birkaç hafta kendi işlerimle ilgileneceğimi sonra ağustos'ta iş bakıp bi işe girmeyi planladığımı söylemiştim.
Neyse ki ona kalmadan buldum hemen iş ağustos başında başlıyorum. Kimseden de saklamıyordum açıkcası bu görüşmeleri.
Dün 2-3 hafta önce gönderdiğimiz bir sunum için marka dönüş yapmış. ben yapmıştım sunumu. İşte çok beğenmişler bizi sunum yapmaya çağırmışlar. Biz de gittik bugün, Şimdiye kadar markayı en iyi anlayan ve anlatan sunum olduğunu söylemişler vs. vs.
Neyse sunumu bu kadar beğendikleri için diye düşünüyorum.
Patron bugün yumuşak bi şekilde konuya girip, görüştüğün bi yerler var mı diye bana sordu ben de evet var, güzel geçti görüşme dedim. bi anda çıldırdı. vay efendim o beni bu hale getirmiş, sözleşmemde varmış 2 yıl rakip firma ile çalışamazmışım. Burdan aldığım bilgilerle çıkışta kesinlikle bir ajansta çalışamazmışım. buna izin vermezmiş. bu hainlikmiş.
Ben de korktum gerildim.
Neyse bu arada bizden çıkan herkes ya rakip firmada çalışıyor, aynı sözleşmesi olmasına rağmen ya da kendine ajans açmış, hiçbirine de bu konuda dava açmamış.
Sizce dava açar mı, uğraşır mı?
Açarsa da o zaman diğerlerine de açmak zorunda kalır mı? Çünkü bu haksızlık
:(:(

 
@gezegen olan pluton hangi konuyu ispatlaması lazım? işe girdiğim zaten sgk'da ortaya çıkıyor


  • allaccess  (19.07.17 21:47:06) 
Böyle hukuki meselelerde "açmaz, olmaz bişey ya" diye cevaplar vermeyi hiç doğru bulmuyorum, bunu öncelikle belirteyim. Çok rahat yanlış yönlendirebilirsiniz insanları.

İmzaladığınız sözleşme burada önemli olan, rekabet yasağı maddesi var mı yok mu, varsa şartları kanuna uygun düzenlenmiş mi ona bakmak lazım. Sadece blöf de yapıyor olabilir, o ayrı mesele ama sözleşmede öyle bir hakkı varsa, kullanabilir de.

Size dava açarsa diğerlerine de açmak zorunda kalmaz, o kendi bileceği iştir, hukuken öyle bir zorunluluğu yok.
  • fengari  (19.07.17 21:51:08) 
Şurada ayrıntılı açıklanmış, bir ihlal varsa bunu ispatlamak iş verenin işi, yani sadece rakip firmada çalışmak bunu ihlal ettiğiniz anlamına gelmiyor, o koşulları da sağlamalı.

tbbdergisi.barobirlik.org.tr
  • gezegen olan pluton  (19.07.17 22:04:46 ~ 22:07:51) 
açmazsan orospu çocuğusun kontrasıyla girseydin ortam yumuşayabilirdi. fazla pasif davranıp patronunu nötrleyememişsin.


  • zirrealist  (19.07.17 23:49:29) 
açmaz, açsa bile hiçbir şey olmaz. o yüzden sinirlenmiş zaten. muhattap olmayın


  • otonomo  (19.07.17 23:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.