[]

Sırtım Ağrıyor

Yemek yaparken, bulaşık yıkarken ya da uzun süre ayakta dururken sırtım ağrıyor.
Dayanılmaz bir ağrısı var, bunun nedeni sırt kaslarımın güçsüz olması mı? Biraz önce yemeği zor hazırladım. Şimdi hemen sırt üstü yattım.

Doktorluk bir şey var mı çare spor mu?

 
sırt kaslarının güçsüzlüğü evet ve tahminimce boyunuz da ortalamaya göre uzun. ağırlıksız deadlift yapın hafif tempoyla fakat beli zorlamayın dikkat, zamanla 1 lt su şişesi,5 lt su bidonu vs.. ağırlığı arttırırsınız.
www.youtube.com

edit: 1 haftalık bir sırt çalışmasıyla zaten masum bir sebep olup olmadığı ortaya çıkar, ölümcül bir şey olmadığı için koşa koşa doktora gitmeye gerek yok, 1 hafta daha bekleyebilir.duyurunun sahibine 100 kg bar ile deadlift'e girin demiyorum, eğilip kalkmayla kimse omurilik sakatlığı yaşamaz.
  • zebragibi  (19.07.17 21:51:47 ~ 20.07.17 01:48:16) 
Bence her halükarda doktorluk bir şey çünkü sebebi bambaşka olabilir.

Sırt kaslarının güçsüzlüğü gibi masum bir sebep olursa iyi, ancak skolyozz gibi iskelet sistemi kaynaklı sıkıntılarda da aynı şikayetler görülüyor. Diğer yandan uzun süre spor yapmış olan insanlarda bile deadlift en tehlikeli hareketlerden bir tanesi, bu yüzden özellikle tecrubeniz yoksa kendiniz egzersiz denemesi yapmayın.
  • goodz  (19.07.17 21:56:46) 
Sadece kasların güçsüzlüğü durup dururken Ağrı yapmaz. Bir doktora görünün. Eğer uyku uyutmayan bir ağrınız varsa fibromyalji de olabilir. Uzun süre ağrıya maruz kalmak Yaşam kalitenizi düşürür.


  • eflin  (20.07.17 00:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.