[]

Nöroloji Doktorunun 1dk. sürmeyen muayene ile antidepresan yazması?

Bugün annemi baş ağrıları nedeniyle nöroloji doktoruna götürdüm.
Yanında girmedim muayeneye. Ama doktorun yanına girip çıkması 1 dk sürmedi.
Gerçekten bu kadar kısa sürdü. Kıllandım durumdan ama durup dururken de arıza çıkarmak istemedim.

Eczaneye gittin yazdığı ilacı aldım (cipralex 10mg), eve geldim prospektüsünü okudum. Tepem attı haliyle. Antidepresan vermiş.

-Bu kadar kolay mı antidepresan yazmak?
-Bu kadar kısa bir muayenede böyle bir kararı nasıl verebiliyor?

 
sizi tatmin edecek tedavi yaklaşımı nasıl olmalıydı? antidepreasanların baş ağrısı tedavisinde yeri var, zehir de değiller. bu kadar önyargılı olmanın anlamı yok.

asadsaf standart problemli hasta yakını tablosu. tik atma, aman öldüm bittim.
  • doxanikee  (19.07.17 20:57:37 ~ 21:13:45) 
Antidepresan, sadece antidepresan olarak kullanılmıyor. Örneğin, babama antidepresan türevi bir ilacı diğer ilaçlara ek olarak irritabl bağırsak sendromunu geçirmek için düşük dozda verdiler. Cipralex çok ağır bir antidepresan değil ve bazı sinirsel sorunlara da yazıldığı oluyordır. Cipralex'i bizim aile hekimi bile yazıyor. Bizim yan komşu eşinden boşanmıştı, üzüntüden kusup duruyordu; aynı aile hekimi çot diye Cipralex'i yazıp 'Gelecek aya gel' demiş. Tam bilmiyorum ve güvenle söyleyemem ama etken maddeleri farklı olsa bile anladığım kadarıyla Cipralex, Passiflora türlerinin bir tık sonrası ve 'çocuk antidepresanı' türünde bir şey.

Tabii ki, herhangi bir ilacın 1 dakika ile muayene edilmesi şüpheli. Ya doktor başından savdı ya da öyle klasik bir vaka ki görür görmez tanıdı. Benim bir arkadaşın doktoru kapıdan girer girmez 'Ahan da Hashimoto Hipotroidi' deyivermiş ama haliyle o bakışıyla teşhis koymamış, testler yapılmış ama kız gerçekten Hashimoto Hipotiroidi çıktı. Testlerden sonraki görüşme birkaç dakika sürmüş zaten. Yine de sizin durumunuzda bu çok da güçlü bir olasılık olmayabilir.

İkinci, hatta üçüncü bir doktora gidip ona göre karar verebilirsiniz.
  • aychovsky  (19.07.17 21:01:36 ~ 21:03:57) 
Bir dönem çok baş ağrısı çektiğim için baş ağrısı konusunda ne var ne yok okumuştum. Baş ağrılarının çok çok az bir kısmı beyinden kaynaklanan bir sorundan oluyor, geri kalanları genelde boyun, omuz, çene kaslarının gerilmesinden, yani stres kaynaklı oluyor. Benim gittiğim nörolog kendisi muayene etti, envai çeşit kan değerlerime baktı, baş ve boyun mr'ı istedi ve sonuç olarak bana da sadece antidepresan yazdı.

Akut/acil beyin sorunları için zaten kısa süren bir muayene yapıyorlar, eğer orada bir sorun görmediyse antidepresan yazmış olabilir.
  • fengari  (19.07.17 21:02:54) 
Bir zaman sonra semptomlarla tanıları birkaç saniyede koyacak kadar eşleştirebiliyorlar. Ama diğer yandan da devlet hastanelerinde hekim başına düşen hasta sayısı o kadar çok ki hastayla yeterince ilgilendiklerinde sırası verilmiş halihazırda bekleyen hastalara sıra gelmeyebiliyor. İkisi arasındaki teraziyi kurmaya çalışıyorlar.


  • goodz  (19.07.17 21:10:17) 
Baş ağrısının beyan dışında bir tanısı yok, yüksek derecede ve tekrarlayan ağrılar için ancak mr çekiliyor o da başka teşhileri(beyinde kitle vs) ortadan kaldırmak için.
Yani 1 değil 5 dk sürer 10 dk sürer kısa bir nörolojik kontrol yapabilir ancak tepkileri ölçerek(ışığı takip et şeklinde olan mesela?) O kadar.

Yani normal.
  • kullanıcıadımbuolsun  (19.07.17 22:34:35) 
Cipralexi şebeke suyuna bile karıştırıyorlar.


  • kargn  (19.07.17 22:58:31) 
Annene nörolojik bir durumunuz yok demiş .
Bana doktorluk ifadesi şu olmuştu .
"Bana bu şekilde gelen (öykü ve görünümden bahsetti sanırım ) hastaya , ileri tahlil yapmak istemem , ama dilersen mr çektirebiliriz."
Reçete ye antidepresan yazıldı .
  • dunyatuhaf  (19.07.17 23:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.