[]

Yunanistan Thassos tavsiye

Ağustos ortasında 2 motorla Yunanistan planımız var.

Plan şöyle;
Cuma sabahtan IST->Kavala akşam Kavalada konaklama.
C.tesi sabah 10 çıkışlı gibi Kavala->Selanik (2sa gidiş, 2sa geliş, 2sa Atatürk evi vs.) 16.00 dönüş direk Thasos'a. Thassos 'ta az gezme, akşam yemeği, konaklama.
Pazar Thassos 'un etrafını gezme, Deniz/güneş/kum.
Pazartesi sabahtan istanbul yolcusu kalmasın.

Thassos'un 2 limanı varmış Keramoti ve Prinos. Oteli hangisine yakın tutalım? Keramoti'den feribot çok daha sık kalkıyormuş, değer mi? Yoksa O limanı kullansak bile Prinos tarafı daha mı iyidir? Akşam içtikten sonra otele yürüyerek gidelim.

Kavala'da, Selanik'te Thassos'ta nerelere gitmeli? Etrafını turlayın dendi, oğlak olan bir yer söylendi (adını unuttum)

Konaklamayı 3 gün Kavala yapsak Thassos'a 2 kere git gel zor olur mu? C.tesi akşamı mesela?

Teşekkürler

 
Hemen hemen tüm yunanistanı motorla gezmiş bir insan olarak, bahsettiğiniz 3 günlük turda motor üstünden inip keyif alarak etkinlik yapacak zamanınız kalmaz. Hele bir de motorlarınız güçlü ve konforlu motorlar değilse iyice eziyete dönüşebilir. Nacizane tavsiyem Keramotiden gemiyle thassos a geçin otele yerleşin 3 gün adanın farklı sahillerine gidin akşamları yemek yiyip takılın.

kavala ortalama 120-140 ile gittiğiniz taktirde gümrüktü molaydı vs derken 6-8 saat.

kavala selanik git gel 5 saat ki havanın sıcaklığı ve nem motorla eziyet olabiliyor. kavalayı illa görmek istiyoruz diyorsanız keramoti yerine kavaladan selanik için başka zamana bir plan yapın. hatta ikinci planda metaorayı da ekleyin oldukça güzel bi yer.
  • prezarlatif  (19.07.17 14:49:13) 
Teşekkürler ancak Selanik'e bir daha gitme fırsatım olmayabilir. O yüzden istiyorum. Motor (MT25) konforlu sayılmaz :) ancak turun ana amacı deniz/kum/güneş'ten ziyade motorla seyahat. O yüzden şikayet etmeyeceğimizi tahmin ediyorum. Yine de Selanik'i iptali düşüneceğim. Teşekkürler.


  • erci  (19.07.17 15:28:02) 
Merhabalar,

Keramoti ana karada, adada değil.
Keramoti'den Limenas bölgesinde geçiş var
Kavala'dan ise skala prinos'a.

KAvala'dan Thasos'a (yani skala prinos'a) feribot günde 3-4 kez vardı ve 2 saate yakın sürüyor. Bunun yerine Keramoti'den 10 sefer filan var ve 45 dakika civarı sürüyor (hem de daha ucuz).

Ben olsam Thassos'ta kalır adayı gezer, denize girer, yer içerdim.
  • burfak  (20.07.17 11:25:26) 
Thassosta çok güzel koylar var. Yolda vakit gecırmektense günde 2koy dolasmanı öneririm. En sevdiğim koy glifoneri olmuştu bir de yıkık bir binanın olduğu koy vardı adını unuttum hiç tesis olmayan


  • solenkol  (20.07.17 11:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.