[]

Erzurum

Yarın duruşma için Erzurum'a gidiyorum ve duruşmadan sonra güzel bir 5-5 buçuk saat boşluğum var. Bu arada nereye gideyim, nereleri göreyim, nerede cağ kebabı yiyeyim, nereden kadayıf dolması alayım? Tüm önerilerinize açığım. Teşekkürler şimdiden




 
Erzurum kalesi, çifte minareli medrese, aziziye tabyalarını görmenizi öneririm tarihi yerler olarak.

Bir de vaktiniz olsaydı da keşke tortum şelalesi/gölüne ve narman peribacalarına gidebilseydiniz. :/

Bir erzurumlu olarak mekan tavsiyesi veremiyorum, ama evet cağ kebabı, kadayıf dolması yiyin, ayran aşı çorbası için. Bir de küflü peynir alabilirsiniz daha sonra tüketmek adına.

Taşhandan oltu taşı bakın, ama dürüst olmak gerekirse esnafı biraz şey. bir aksilik olursa üzerinize alınmayın. :)

İyi duruşmalar. ^^
  • okuyamıyom ben ya  (19.07.17 13:08:36) 
Cumhuriyet Caddesi'ne gittiğinizde Yakutiye medresesi, Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Erzurum evleri ve Taşhan gibi tarihi yerleri görün. Yukarı Mumcu'daki Atatürk Evi'ni ziyaret edin. Bu yapıların hepsi şehir merkezinde, yürüyerek ulaşılabilecek mesafede. Zamanı iyi kullanırsanız 5 saat hepsini gezmeye yeter.

Ben Gelgör'de cağ kebap, hemen yanındaki Muammer Usta'da da kadayıf dolması yemenizi tavsiye ederim. Muammer Usta ve Gelgör, Terminal Mahallesi'nde bulunuyor. Cağ kebap yemek istemeseydiniz ben de yukarıdaki arkadaş gibi Hacıbaba'da döner yemenizi tavsiye ederdim. Türkiye'de eşi benzeri yok.

Şöyle bir rota oluşturabilirsiniz:

Cumhuriyet Caddesi güzergâhında,
-Atatürk Evi
-Yakutiye Medresesi
-Taşhan
-Çifte Minareli Medrese
-Erzurum Kalesi
-Erzurum Evleri

Terminal Caddesi güzergâhında,
-Gelgör
-Muammer Usta

Şimdiden afiyet olsun, iyi eğlenceler. Umarım duruşmanız istediğiniz gibi geçer.
  • lafıolmaz  (19.07.17 13:10:33 ~ 31.07.17 23:04:21) 
Ek olarak ataturk universitesi icindeki sut kantininden petek bal almayi unutmayin :)


  • nax  (19.07.17 18:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.