[]

sağlıklı beslenme konulu materyal

arkadaşlar merhaba,

21 yaşı, 1,78 boyu 78-80 kilosu olan erkeğim. okul zamanı aldığım bi üç beş kilo kaldı, gitmiyor. kalp rahatsızlığım ve fiziksel görünüm kaygısıyla bi 70 kiloya inmek istiyorum. beslenme alışkanlıklarımı düzene sokabilecek kitap vb. tavsiyeleriniz olur mu, açıp okuyup ne diyorsa uygulasam.

spor hareketleri açısından da bilinçsiz sayılırım. rahatsızlığımdan ötürü yapabileceğim yegane spor yürüyüş tarzı şeyler. ancak aç/tok, süre, mesafe konusunda da tavsiyelerinizi görmek isterim teşekkürler.

 
Antrenmanlar için bizden tavsiye alma, kalp rahatsızlığım var diyorsun şimdi ben sana 170 nabızla koş derim koşarsın kalp krizi geçirir durduk yere ölürsün, gerek yok buna.


  • angelus  (18.07.17 23:51:48) 
yürüyüş diye belirttim zaten ama şöyle söyleyeyim -doktorumun dediği gibi- hızda üst limit yanımdakiyle efor sırasında konuşabiliyor olmak..


  • foseptik çukuru  (18.07.17 23:54:48 ~ 23:55:37) 
İngilizceniz varsa aşağıdaki siteyi tavsiye ederim:

www.forksoverknives.com
  • auroraaurora  (18.07.17 23:57:48) 
O limiti o şekilde takip etmek zor. Benim önerim, doktorunla birlikte senin için uygun olan nabız aralığını bulup, bir tane de nabız ölçer edinip o aralıkları kontrol ederek sporunu yapman olur. Diğer türlü takip etmen pek kolay değil çok izafi bir yöntem bu.


  • angelus  (19.07.17 00:02:19) 
Karatay ın kitaplarını okuyabilirsin.


  • hayde bre  (19.07.17 00:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.