[]

Bu makine adam olur mu?

Biz de Samsung aynasız makinelerden var. Model NX300. Aldığıma pişman oldum cünkü aldıktan sonra samsung lens üretiminden cekildi. Ve su anda kit lensi bile 550 TL. 18-55 lik makine ile gelen kit lensi bozuldu. Bu lensten hiç verim alamıyordum zaten. 550 tl daha verip o lensi almak istemiyorum.

Ikinci secenek ise 20 dolarlık bi adaptör alıp, makinede canon-nikon vb markaların lenslerinin kullanılabilmesini saglamak. Bu sayede ikinci el 50 mm 1.8 canon lensi alip makinede deneyebilirim. Bu olay verimli olur mu? Adaptör olayi sıkıntı cıkarır mı?Adaptörlü olayda auto focus olayının gecerli olamayacagını söylediler.Bu secenek 350 tl gibi bir rakama denk geliyor.

Üçüncü secenek ise hevesimi kaciran bu makineyi satip üzerine biraz koyup bana yetecek baska bir makine almak. Slr tasıması benim icin zahmetli , bu yeni makine de baya kücük olmalı.Genelde sehir+ portre cekmek istiyorum. Genis aci degil de yakın cekim olacak.Alternatif markalara da acığım.Ben bu isi nasıl halledeyim bütceyi fazla yormayacak sekilde?

 
adaptör ile otomatik focusta sorun cikabilir. adaptörü bir süre deneyip öyle karar vermek lazim. kaldi ki samsung makinelerin islemcileri cok iyi degil, masraf yapmaya degmez.

cok para vermek istemiyorsan iki secenek sunayim. eger illa aynasiz diyorsan olympus modelleri var.

www.sahibinden.com

eger dslr m olsun güzel fotograflar cekeyim ama cok para vermeyeyim diyorsan pentax makineler var.

www.sahibinden.com

her ikisi de underrated ama iyi makinelerdir. cok lens tak cikar yapmayacagini tahmin ediyorum. ama ugrasmayayim biraz daha para vereyim diyorsan, illa aynasiz olsun diyorsan fuji ya da nikon serisine bakman lazim. cok iyi makinelerdir.

bir de bunlarin disinda canon g12 cok süper makinedir, ozellikle tavsiye ederim.
  • eriksatie  (18.07.17 23:39:01) 
Bunu sat ucuz pahalı giren girmiş artık. Sony a6000 al gez.


  • gozu acik sevisen yahudi  (18.07.17 23:39:01) 
@eriksatie

Yardimlariniz icin tesekkurler.Istanbuldaysaniz Hayyama gidip beraber baksak nasıl olur?Harikasıniz;)
  • maria puder  (18.07.17 23:43:06) 
samsung bir ara dslr işine girdi ama klima işi gibi eline yüzüne bulaştırdı. size tavsiyem adaptörle falan uğraşmadan o aleti satıp SONy aynasız ürünlere yönelmeniz.


  • beni arayan olursa banyoda de  (19.07.17 02:13:51) 
adaptörle bir süre makine kulandım. fiyatının ucuz olmasının yanında otofokus yapamazsınız ki manuel netlik her zaman bence tercih edilmesi gereken bir olay. ayrıca slr yerine bir adet kompakt makine bence olabilir ama yaptığın veya yapacağın işe göre değişir. ben memnundum slrdaki manuel lens olayından. kompaktta güzel şimdilik, slr eşek ölüsü gibi.


  • bruceandwayne  (19.07.17 02:17:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.