[]

Arkadaşlar kafam çok karışık yardımcı olur musunuz?

Biriyle görüşüyorum, 3 ay bitti. 4. ayın içindeyiz. Anlaşıyoruz gayet, aramız iyi. Fakat benim kafamı kurcalayan ve aşamadığım şeyler var. İlk olarak sigara içmesi. Beni çok rahatsız ediyor. Hem de az da değil, günde 1 paketten fazla içiyor. Onun için üzülüyorum. Ayrıca sigara içen bir adamla bir gelecek hayal edemiyorum ne yazık ki. İkinci olarak ekonomik adımlarını çok mantıksız atması. Paraya hiç değer vermiyor. Hayata karşı duruşu: 'Para harcayınca güzel tatlım.' Eskiden kendi mağazaları varmış, kapanmış, çeşitli işler kurmuş, çıkmış vs. Sonuç olarak şuan kredi borcu var ödemeye çalışıyor. Gelecekte doğru adımlar atabileceğinden emin değilim. Çok hızlı ve ani karar alabiliyor, resmen gaza geliyor. Yani ben bu adamla bir hayat kursam yine bir iş kurucam deyip, bizi ekonomik olarak sıkıntıya sokmayacağının bir garantisi yok. Daha önce yapmış, yapabilir de. Bir de belki küçük bir ayrıntı ama lise mezunu. Benim için eğitim durumunun bir önemi yok. Ama ailem bunu problem yapabilir. Ben öğretmenim. Biz çok iyi anlaşıyoruz, keyifli zaman geçiriyoruz. Aramızdaki iletişimde hiç problem yok.

Gelelim bugün yaşadığımız olaya. Dün gece ben onda kaldım. Evden çıkarkan de evin pencerelerini açık bırakmıştım. Sabah yağmur bastırınca da biran önce de çıkıp eve gitmek istedim. Bu arada onun da evden çıkması gerekiyor. İşe gidecek. Fakat uyku problemi var. Uyanamıyor. Bu da ayrı bir konu, geçiyorum. Hadi çıkalım diyorum, hala yatakta. Bu arada ben giyindim. Bekliyorum. Ben çıkayım sen sonra gel diyorum. Yok gelicem diyor. Sonunda baktım hala yatakta, ben çıktım. Çıkmamla sırılsıklam oldum. Yağmur çok şiddetliydi. Bu sırada taksi bekledim. O da balkondan görmüş olabilir ama ben donuma kadar ıslandım yani. Baktım taksi gelmiyor başladım yürümeye. Neyse ben eve geldim. Yağmur dindi. Yağmur dindikten sonra beni arıyor.

Yani bilmiyorum, arkadaşlar. Kafamda zaten soru işaretleri var. Aşamıyorum. Bir de üstüne bu olay. Kim haklı, kim haksız onu da bilmiyorum. Kafam çok karışık sormak istedim.

 
yol yakınken ayrıl bacım. bu iş yürümez. aranızda büyük fark var. gerçi adamla aynı evde yaşamışsın, aynı yatakta yatmışsın. bundan sonra seninle birlikte olacak biri olsa sorun ederim. he.


  • fikirmuhendisifikri  (18.07.17 22:24:15) 
Soru ne tam anlamadım yok gibi ?

belli bir yaştan sonra bu tarz şeyler önemli sigaradır ne biliyim hayata bakıştır felsefedir vs. bunlar temel şeyler bana göre önemli kriterler 25+ dan sonra tabii
şimdiden soru işratei yaratıyorsa ilerde de karşına çıkar bunlar aklına gelir tekrar..

pek anlaşamayacaksınız siz sanki..
  • qazaqwsx  (18.07.17 22:25:13 ~ 22:26:16) 
Tam sizin kaleminiz bir erkek. Ayrılmayın devam edin


  • MaNOfTheYear  (18.07.17 22:25:16) 
Soru nerede?


  • nax  (18.07.17 22:25:17) 
Bana pek beraber ortak bir hayat kurulacak bir adam gibi görünmedi yazdıklarınızdan ki siz de bunu farkettiğiniz için ikileme düştünüz sanırım. Bekara karı boşamak kolay elbette ama bahsettiğiniz adam tipi ile uzun vadeli planlar yapmak zor, siz de evlenip bir hayat kurmak istiyorsunuz sanırım.

Bir de şöyle yabancı bir laf var:
"Bir şey ördek gibi görünüyor, ördek gibi yüzüyor ve ördek gibi ses çıkarıyorsa, o şey muhtemelen ördektir." Yani adam size güven vermiyorsa, muhtemelen hiçbir zaman vermeyecektir.
  • fengari  (18.07.17 22:28:06) 
bu adamdan bana koca olmaz diye kurup kurup durmuşsunuz, gelmiş bize anlatıyorsunuz. soru yok ama ben yine de yanıtlıycam; adamla birlikte evden çıkmak zorunda mıydınız? bence değildiniz. neticede adam haklı.


  • evde liyakat kalmamis  (18.07.17 22:30:31) 
son yağmur ve ıslanma olayını anlamadım. evet sen yürüdün ve ıslandın? adam sana siper mi olmalıydı? o havada taksi bulamayacağını, adamı beklemenin daha mantıklı olacağını öngörmen gerek. trip yapacam diye sırılsıklam olmuşun.
genel olarak da bu adamla anlaşamıyorsun zaten şu an kendini kandırıyorsun sadece. uykudan uyanman uzun sürmez.

  • cekilmis gayfe  (18.07.17 22:38:11) 
ayrılırsanız mesaj at bebiko.


  • zirrealist  (18.07.17 22:38:29) 
Bir şeylerin daha başındayken bu kadar sorunun farkında olman ondan gerçekten etkilenmediğini gösterir. Bunlar basit problemler değil, kendisinin aradığın insan olmadığını gösterir. Boşuna çabalamaya hiç gerek yok.


  • fragile lady  (18.07.17 22:43:21) 
sigara içtiğini bilerek başladıysan şu an bu durumdan şikayet etmen anlamsız.

ama diğer konulara bakarak bi geleceğiniz yok. fazla kapılmadan ayrıl derim ben.
  • elorelia  (18.07.17 22:47:23) 
Cabalar bosa, gelmis ayrilik vakti.


  • japon askeri  (18.07.17 22:48:08) 
Hemen kaç. Son olay sana ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Yazık etmişsin kendine.


  • secrex  (18.07.17 23:00:07) 
çektir git. en mantıklısı.


  • evimin paspasi  (18.07.17 23:01:52) 
saydiginiz ozelliklerden herhangi biri ayrilmak icin yeterli ama siz hala "acaba degisir mi" diye sansinizi zorlayip, hayatinizdan caliyorsunuz.

bir an evvel ayrilin.


ben de erkek olmama ragmen bunu soyluyorum.

gecmis olsun, kolay gelsin
  • scars dont fade  (18.07.17 23:32:12) 
umursamaz, sorumsuz, dengesiz, sağı solu belli olmaz, güvenilmez, empati yoksunu, tembel, bencil.

ben demiyorum, senin anlattıklarından çıkanlar. senelerdir birlikte olduğun kocan olsa belki senelerin hatrına çekilir ama yolun daha başındayken bunları göre göre niye uğraşasın ki? ona harcayacağın emeği, sinir stresi düşün. gereksiz.
  • sttc  (18.07.17 23:51:33) 
Eğer evlenme niyetiyle ilişkiye başladıysan bunca gün beklememeliydin. Bir an önce ayrılmalısın.


  • iwasbornonamountainside  (19.07.17 00:00:20) 
çok sigara içiyor, lise mezunu (problem değil demişsiniz ama evleni beraber yaşayınca bence bu durum sizi de rahatsız eder) parayı sorumsuzca harcayan, baba parasıyla iş kurup batıran vs. gözümde çok basit, hanzo bir adam canlandı afedersiniz.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (19.07.17 00:01:26) 
Niyeyse, şu anda sinirle göze batan her kötü özelliğini dökmüşsünüz buraya gibi geldi. Güzel geçirdiğiniz bir günde, burada 'Böyle ciciş, öyle seksi, böyle mutlu ediyor' yazarmış gibi geldi.

Bugünkü olaydan çok fazla bir şey anlamadım. Yani, birlikte çıkmak zorunda değilsiniz, o da uyku sersemi bir şeyler söylemiş, ne zaman uyandığını bilmiyoruz. Bugünkü olay uyuması olmuş ama genel olarak baktığımızda şunlar var:
- Sigara içiyor.
- Para/hesap bilmiyor, müsrif
- Eğitimi düşük (çok büyük bir neden değil)
- Uyanamıyor (bu da sanki büyük bir neden değil de, bugün böyle olmuş gibi)

Bunların yanında iyi özellikleri de vardır elbet. 4. ayda kötü özelliklerin göze batması sorun ama ne kadar büyük bir sorun. Yani, adam öyle bir adamdır ki, uyum muhteşemdir ve 'Aman canım, tüm paramızı savursa ne olur' denir ya da adamla uyum o kadar da yüksek değildir, 'Zaten uyanamıyor' deyip ilişki de bitirilir.

Bir de bunu bile bile insan ilişkiye başlayabiliyor, aşk insanın gözünü kör edebiliyor. Kısa vadede rahatsız etmeyen şeyler uzun vadede rahatsız ediyormuş.

Ayrılınabilir, devam da edilebilir de; bu öyle aniden verilmiş ve sonrasında 'Ne yaptım ben' denilen bir karar olmasın. Doğru karar bile olsa, anlık sinirli verilmesin. Sakinlikle, sular çekilince verilen karar en iyisi, en güzeli.

Bir de adamın bu özelliklerini sevmediğinizden haberi var mı? Yani, olay 'Sigara mı, ben mi' değil de, 'Balkonda iç' yeterince bir orta nokta mı? Orta nokta dediğiniz, tam vazgeçmese kabul edeceğiniz yer neresi? Bu adam o noktaya gelmek ister mi? Aynı şekilde, benim bir arkadaş deli gibi para harcadığı için maaş kartını eşine verip 'Bana ayda şu kadar ver, daha fazlasını yalvarsam bile verme' şeklinde çözdü. Bu bizim ilişkimiz değil, bizim için 'Üff, be' olan şey, o kadar da kötü bir şey olmayabilir sizin ilişkiniz için. O yüzden, orta yol bulmak istiyor musunuz? O orta yola gelir mi? Bu tarz şeyleri sakin kafa ile düşünerek karar vermek en iyisi.
  • aychovsky  (19.07.17 01:06:53 ~ 01:19:38) 
keşke tek sıkıntısı sigara olsaydı. gerçi adam o işleri batırmasaydı ve zengin olsaydı bunlar dert olmazdı. esnaf/girişimci koca, öğretmen kadınlar için ekstrem bir eşleşme değil.

ama yine de sevmiyorsanız çekilecek insan değil. Parayı geçtim uyanamayan insan çoğu konuda güven vermez bana
  • fallopian  (19.07.17 01:17:05) 
madem böyle biri hayat birleştirme işin ertele ve bunu da söyle açık açık. dönerse senindir :)


  • bruceandwayne  (19.07.17 01:30:04) 
@st curse + 1

@fengari, ördeğe bayıldım :) kullanırım ben bunu.
  • runagain  (19.07.17 02:07:15) 
saydığın özellikler üzerinden adamı gömecek değilim ama bunlar sana şimdiden batıyor ise ilerde işler daha da karışacak. haklı ya da haksız taraf yok. adam böyle biri.

ilişki ile ilgili beklentilerini düşür. çıkış planı yap.
  • zgrydn  (19.07.17 02:08:40) 
Sanki olmayacak gibi ya. Sorumsuz birine benziyor biraz


  • top_secret  (19.07.17 09:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.