[]

Noter Araç satış/deviri zorunlu mu?

Arkadaşlar durum biraz karışık.
- Benim motorum eşimin adına kayıtlı ve kendisi Tayland'da.
- Gitmeden önce satabilmem için vekalet verdi ancak benim Yunanistan'a gitmem lazım.
- Vekaletnamede bu izin olmadığı için, eşimin de Türkiye'ye gelme durumu olmadığından aracı kendi üzerime almaktan başka seçenek aklıma gelmiyor.
- Yunanistan'a gitmeden önce Tayland'a eşmin yanına gidip gelicem ama birlikte Türk notere gitme imkanımız olmadığından muhtemelen bu işimize yaramayacak. -
- İlgili izin belgesinin noter onaylı olması gerektiği söyledi kozmos.

Konu hakkında bilgisi olan / alternatif çözüm önerisi olan var mı?

 
Yurtdışında Türk Büyükelçilikleri de noter görevi yapar. Tayland'ta varsa, ordan yapabilirsiniz. Biz de mesela yurtdışında yaşayan bir Türk'ten vekalet almamız gerektğinde kişiyi Türkiye'ye çağırmıyoruz, ordaki konsolosluk/büyükelçilikten halledip bize vekaletnameyi gönderiyorlar.


  • vejeteryanvampir  (18.07.17 19:22:44) 
noter onayı şart


  • jamswety  (18.07.17 19:36:42) 
Konsoloslukta noter oluyor, orada halledersiniz.


  • kuehles blondes  (18.07.17 20:03:15) 
Eşim Phuket'te. Orada da konsolosluk yok maalesef. Bangkok a git/gel yerine aracı üstüme almam yine en ucuz yöntem gibi duruyor.

Teşekkürler
  • erci  (18.07.17 20:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.