[]

finans mühendisliği yüksek lisans mezunu kişinin ''mühendisim'' demesi

daha önce de karşılaşmıştım, geçen yine karşılaştım. adam iktisat mezunu, finans mühendisliği yüksek lisansı yapmış, ''ben finans mühendisiyim'' diyor.

sahte psikolog hikayesi mi bu da?


 
sadece msc ile meslek kazanılmaz aslında.

Ancak bölümün adı zaten absürt.. Öyle olunca da "ben finans mühendisiyim" demesi ne biliyim olur böyle şeyler ya...

Yalnız senin başlıkta yazdığın gibi "ben mühendisim" diyorsa. Mühendis etiketi ile dolaşıyorsa. Komikmiş.
  • qazaqwsx  (18.07.17 17:07:32 ~ 17:07:43) 
tanımlamalara çok takılmamak lazım. kişi kendini nasıl tanımlıyorsa he demek gerek. ben makine mühendisliği mezunuyum satışta çalışıyorum, mal satıyorum diyorum. ev arkadaşım bölümden arkadaşım ar-ge'de çalışıyor sözde, soranlara proje çiziyorum diyor. anlayacağın edinilen meslek adıyla çalışılan alanlar türkiye'de nispeten alakasız olabiliyor.


  • japon askeri  (18.07.17 17:07:43 ~ 17:08:29) 
yüksek lisans meslek kabul edilmez. çoğu durumda lisans meslek kabul edilir. misal ben bir matematik mezunu olarak endüstri mühendisliğinde yüksek yapabilirim ama kendime endüstri mühendisi diyemem ama eğer bir bankada finans uzmanı olarak çalışıyorsam matematik uzmanı değil finans uzmanı diyebilirim.

kurumsal firmalarda kimse mühendislik lisansı yapmamış kişiye yüksek lisans yaptı diye mühendis demez. kural böyledir.
  • you are my lethe  (18.07.17 17:30:13) 
Bir yerde finans mühendisi kadrosunda çalışıyorsa diyebilir bence.

İnsan kaynakları uzmanlarının kaçı ik okumuş ? Yüksek lisans spesifik bir konuda uzmanlık sağlar. Lisansla alakalı bölümden yüksek lisans ünvan verir bence.
  • empedokles  (18.07.17 18:31:18) 
aynı durumdayım, yök'ün verdiği denkik belgesine mühendis yazmışlar sfdgdf


  • passion rules the game  (18.07.17 18:32:39) 
termodinamik, calculus vs bir suru seyi bilmeyen adam muhendis olmaz. muhendis, bir sistemi dizayn edebilecek kisidir.


  • ubi dubium ibi libertas  (18.07.17 19:09:53) 
eğer adam gibi bir yerden financial eng master'ı aldıysa mühendisin allah'ıdır. siz o dandik calculus 2'yle uğraşırken bu adamlar çoktan stochastic calculus, real analysis, partial differential eqns falan görüyorlar. mühendisler çok cahil bu ülkede.


  • illusive88  (27.07.17 15:34:49) 
istediği yerde istediği masterı alsın istediği kadar kendini geliştirsin mühendis olamaz.
Yüksek lisansla mühendis olunmaz.Olduğunu iddia eden kişi eziktir

  • turkuaz  (27.07.17 17:42:11) 
turkuaz+,


haha halamin biyiklari olsa amcam olurdu. nerede gorulmus yuksek lisansta muhendislik unvani verildigi. hayatlari yalan iki donem ders almakla unvan geliyor saniyorlar hahah..millet mal zaten 8 donem ders aliyor ki lisansi bitirip muh unvani alsinlar.
  • ubi dubium ibi libertas  (29.07.17 01:08:14) 
@playing star again, ne yazarsa yazsin o muhendis olamiyor ne yazikki. yazilimci diyebilirsin, programci diyebilirsin, web designer diyebilirsin meslek uydurursun; lakin, muhendislik olmasi icin fakulte bitirmis olmasi lazim.

tipin biri zamaninda cikip ben ilk turk astronotum demisti. oyle olmasi icin uzaya gitmesi lazimdi tabi. gitmemisti. herkes istedigini soyler.bir isi yapabilmek farkli sey, bunun icin sana verilecek unvan farklidir. yok bile ne diyor, eger (mesela) sen makina muhendisisin ve bilgisayar muhendisliginde master yaptinda: i)bilgisayar muhendisi degilsin ii) makina yuksek muhendisi de degilsin iii) bilgisayar muhendisligi uzmanisin (gibi bir sey) diyor.

muhendislik fakultesi bitirmis bir adam, muhendislik okumamisla okumus adam arasindaki farki anlar. donanimli degiller.
  • ubi dubium ibi libertas  (29.07.17 01:24:11 ~ 01:27:37) 
dhadkan mühendislik fakülteletrinde matematik fizik öğretilmez diyerek aslında mühendisliği ne kadar bildiğini belli ettin.


  • turkuaz  (03.08.17 08:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.