[]

Tercih sorusu- Bilkent Makine mi Odtü Makine mi?

Bilkent 730 lira burs veriyor. Yurtta iki kişilik odada ücretsiz olarak kalma olanağı. Burs ortalamaya bağlı değil.

Tercihi yapacak çocuğun ekonomik durumu ortalama türk ailesi seviyesinin biraz üstünde, babası biraz pinti ve para konularında anlayışsız.

Siz nasıl yapardınız? Bu çocuk ne yapsın? Aradaki eğitim kalitesi farkı, bu ekstralara değer mi? Rahatlığı, ekonomiyi, eğitimi, diğer fırsatları hepsini gözönünde bulundurabilirsiniz.

Makine okuyanlar, yahut adı geçen üniversitelerde okuyanlar, okumuş olanlar bunu cevaplarına eklerlerse çok faideli olur. teşekkür.

 
bilkentte son model arabalarla gelenlere imrenip utanmayacaksa bilkent tercih edilmeli. ya da odtü'de gomünist görünümlü pkk'lı yoldaşlarıyla devrim stadında türkü söyleyebilir. kafası rahat okusun diyorlarsa bilkent.


  • cekilmis gayfe  (18.07.17 15:54:06) 
bilkent odtü'den daha iyi üniversite.


  • gintare  (18.07.17 16:03:23) 
Burs varsa Bilkent.


  • badabista  (18.07.17 16:07:53) 
Bilkent biraz Amerikanvari bir üniversite. Buraya giden adamın çok açık bir şekilde yurt dışı hedefi olmalı. ODTÜ Makine Mühendisliği biraz bizden bir bölüm. ODTÜ'ye giderse pişman olabilir. Mezuniyet pankartları yalan söylemiyorsa 7-8 yılda bitirenler var. Makine mühendisliği normalde zorken ODTÜ'den çok keyifli bir üniversite hayatı beklememek lazım. Ben Bilkent Makine yazardım herhalde. Yurt dışı hedefi daha cazip geldi. Makine mühendisliği 4. sınıfa geçtim bu arada. Etiket önemli.


  • dissendium  (18.07.17 16:10:21) 
Burslu diyorsun, kesinlikle Bilkent.
Ingilizce egitimini hakkiyla verir.
Bolumde derslerde ogretilenler modasi gecmis bilgiler degildir, gercekten isinize yarayacak seyler ogrenirsiniz.

Hayatinizin herhangi bir doneminde geliri yuksek bir mahalleye yolunuz dustuyse ve son model arabalara bakip utanma duygusunu yasadiysaniz baska problemleriniz var demektir.

not: Almanca klavyede yazdim, yazim hatalari olabilir, kusura bakmayin.
  • chitosan  (18.07.17 16:13:15) 
bilkent bursunu alip babasina burs aldigini soylememe sansi var mi?


  • kassiopeia  (18.07.17 16:13:53) 
Bilkent makine

-makine 5
  • hayde bre  (18.07.17 16:40:59) 
bilkent makinayı bilmiyorum ama odtü makinayı gömenlerin öne sürdüğü şeyler çok doğru değil. üniversite hayatı çok keyifli değil ama, odtü makinada okurken de bir şeylerden vazgeçmek gerek değil mi?

aradaki en temel fark, odtü makina daha geniş ve daha sağlam bir temel vermeye çalışırken son dönemde gördüğüm kadarıyla trend bu genişliği biraz kırpmak yönünde. mesela 2. ve 3. sınıfta termodinamik için 4, akışkanlar için 2 olmak üzere toplam 6 zorunlu ders var. bilkentin programına baktım az önce "thermo-fluids engineering" diye iki ders var sadece ikinci sınıfta, üçüncü sınıfta bir şey yok. böyle bir şey olabilir mi ya?

yine bilkentin programına baktığımda gördüğüm "dynamics and control 1-2" derslerine dayanarak düşündüm ki bu bilkentte artık "çağdışı" gördükleri bazı şeyleri elemiş gibi. mekatronik dersi zorunlu mesela. ama bu tam makina mühendisliğinin temeli değil ki? bu yüzden bana biraz daha mekatronik gibi geldi.

odtü makinaya giden bir kişi mekatronik yapamaz demek değil elbette bu. daha sağlam bir temelle daha çok seçeneği olur hatta.
  • ron dennis  (18.07.17 16:58:29) 
ben olsam bilkent seçerdim.


  • srdr  (18.07.17 17:40:17) 
Bilkent derim


  • glamdr1ng  (18.07.17 18:03:13) 
tabi ki odtü.

i.hizliresim.com

bilkent o kadar olanağına rağmen bu listede odtü-itü'yü geçemiyosa bi düşünün. bilkent bilgisayar ve ee'de iyidir evet odtü'yle karşılaştırılır da, makinada hayır.
  • ghilleinthemist  (18.07.17 18:07:39 ~ 18:14:03) 
bence odtü makine çok daha iyi eğitim veren bir yer, ayrıca dendiği gibi pkk' lı dolu değil, akpliler için kendi dışındaki herkes pkk lı, unuttular apo ile kanka oldukları, seyyar mahkeme kurdukları günleri.


  • ravenudon  (18.07.17 18:16:56) 
ben olsam bilkent'i seçerdim


  • mutlusismankedi2015  (18.07.17 21:45:59) 
bilkent ortamı hande yenerli tarkanlı hem zengin hem çalışkan çocukların olduğu ortam hem okurken hem de okul hayatı sonrası arkadaş çevresi bu yönde olur. odtü selda bağcanlı bıyıklı sigaralı adamların olduğu ortam bol bol rakı ve bağlama türküyle geçer yılları. ben olsam üçe beşe bakmaz bilkent derdim.


  • kelepir  (19.07.17 00:33:52) 
oncelikle bilkent'te makina mi varmis diyorum.

turkiye'de calisacaksan, odtu makinadir. isveren, onune gelen basvrularda itu ve odtu mezunu arar once.

odtu hakkinda soylenen seylere bakma. hocalari, ogrencileri gayet akli basinda adamlardir. her turlu ideolojide adam vardir diger universitelerde oldugu gibi. bilkent elektronik'ten vs tanidiklarim var. onlar da yurtdisinda odtululer kadar iyiler, lakin bu odtulu hocalarin zor referans vermesiyle ilgili bir olay. eger akademik dusunmuyorsan, turkiye icin odtu'dur. iyi ortalaman olursa zaten ikisiyle de yurtdisi universitelere kabul alirsin. bilkent diplomasi, ne yazikki turkiye'de odtu'nun gerisinde genel itibariyle. universite secerken piyasaya gore secim yapilmaz, mezuniyet sonrasi gt ustu oturursun.

odtuluyum.
  • ubi dubium ibi libertas  (19.07.17 01:03:57 ~ 01:05:27) 
Senin durumunda Bilkent ideal seçim olur.


  • iwasbornonamountainside  (19.07.17 01:06:05) 
Bilkent makina mühendisliği yakın zamanda kuruldu, Makina mühendisliği eğitimi açsından tartışmasız ODTÜ

Ama olanaklar açısından Bilkent.
  • gezegen olan pluton  (19.07.17 01:11:36) 
bilkent makinadaki hocalarin bachelor okuduklari okullara baktim. 1.sirada odtu, 2.sirada sabanci var..


  • ubi dubium ibi libertas  (19.07.17 01:16:30 ~ 01:17:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.