[]

çok ve boş konuşmanın psikolojisi

çok konuşan ve doğal olarak da çok fazla boş konuşan bir insan bunu neden yapar. bunun arkasındaki psikoloji nedir? yani teke tekken sizi kitliyorsa susup cevap vermediğinizde bile size boş boş laf atıyorsa?




 
Açıkcası benim de ara ara yaptığım şey. Ama genelde biriyle bir yere gidilir ve sessizlik hakim olunca bir şeyler söyleyeyim çabası oluyor. Tek taraflı konuşmaya çalışmakta muhabbetin boş olmasına neden oluyor.


  • tulumba  (18.07.17 01:38:06) 
direk empati yoksunluğu, bağlantılı olarak bencillik, saygısızlık ve zeka geriliği. çok da anlam yüklememek lazım. piskolojisi de genelde; kendini kanıtlayamamışlık, bak ben varımcılık.


  • sipsiyah  (18.07.17 01:58:15 ~ 01:59:13) 
Bazıları ne yazık ki bunu samimiyet göstergesi olarak görüyor, seni kendine yakın gördüğü için güya sohbetiyle şereflendiriyor.
Ben hoşlanmıyorum ve ağız ishali olarak nitelendiriyorum bunları ama samimiyet arkasına gizlenince birşey söyleyemiyorsun.

  • Sulfoxaflor  (18.07.17 06:51:47) 
Sosyal zeka eksikliği.


  • arnold schwarzeneger  (18.07.17 09:04:41) 
karsi taraf sessiz durmaya devam ediyorsa kendi kendine hirs yapip onu konusturmaya calisma arzusu olabilir. benim tanidigim birkac insan boyle mesela. susarsaniz ustunuze gelirler. siz konusursaniz susarlar


  • my pink  (18.07.17 09:08:39) 
kendini kabul ettirme çabası ve toplum içinde kaybolma korkusu vardır genelde. aynısını iş yerinde yaşadım gözümü kaçırdım dinliyormuş gibi yaptım 2 3 kere birşeyler teklif etti moralimin bozuk olduğunu söyleyip kibarca reddettim ve anlatma odağı olmaktan kurtuldum. konuşma isteğini başkalarına yöneltti. bir nebze olsun rahatım.


  • mikahakkinen  (18.07.17 10:40:24) 
Çevremde böyle biri var ve bence nedeni ilgi odağı olma çabası ve işsizlik.


  • blueprints and cigarettes  (18.07.17 12:04:01) 
Bazilari da asiri kaygili, sessizlige dayanamiyor, bosluk olunca da bos da olsa bir seyler anlatma zorunlulugu hissediyor.


  • red g  (18.07.17 12:51:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.