[]

Fikirler ya da olaylar çok çabuk içimi boğuyor (gibi hissediyorum)

tam anlatamadım, aklıma takılan fikirler ya da varsaydığım olaylar vücudumda hızlıca fiziksel reflekse sebebiyet veriyor. Midem bulanabiliyor, göğüs kafesim sıkışıyor. nefes alış verişimi hissediyorum.

Psikoloji ve davranış bilimine fazla meraklıyım; bu yüzden buna kendimce obsesifim herhalde demiştim. Ama geçtiğimiz aylarda, bi' aksiyon sonrası doktora gitme kararı aldım, doktorla biraz konuştuk, anketimsi bi' test yaptı ve obsesyon yok sizde dedi, sonra kan testi yaptırttı ve onlardan da birşey çıkmadı.

Okurken yoğunlaşamadığımdan filan da bahsettim, nefes alış verişimi farkettiğimi ve bunun farkettiğim anlarda motor hareket olmaktan çıktığını, eğer bilinçli olarak nefes almazsam nefes alamayacağımı düşündüğümü söyledim.
güldü canım manım dedi, obsesyon değil bu, belki başka sebepleri vardır ama kanında da problem yok dedi ve tabiri caizse gönderdi beni.

Ama bence bi' aksiyon var ve tanımı gereği okb'ye ve B12 vitamin eksikliğine uyuyor, hadi vitamin eksikliği yok testlerde ortaya çıkmadı diyelim, okb'nin olmadığına anket sonucunda nasıl bu kadar emin olmuş olabilir ki ?

Yeniden doktora gidip bütün süreci anlatmak yorucu bi'de şöyle bi' fikir var; acaba doktor kırmızı reçeteli ilaçlara ulaşmaya çalıştığımızı zannederek başından savmış olabilir mi diye de düşündük.

Başına gelen ya da buna benzer bi' durum yaşayan var mı ? atak mı mesela bu anlar, atak denilen anlar neler ?

 
Panik atak daha kısa süreli ve yoğun yaşanır genelde, hemen o bulunduğum ortamdan kaçmak istersin, kalbin hızlı atmaya başlar, ter basar, ani bir ölüm korkusu gelir vs. Seninkisi daha çok uzun vadeli bir anksiyete bozukluğuna benziyor, yazdıklarından internetten kendi kendine hastalık/teşhis aradığını anlıyorum, bu da o anksiyeteyi doğrulayan şeyler biraz.

Gittiğin doktor neydi? Psikolog mu psikiyatr mı ya da dahiliyeciye mi gittin?
  • fengari  (17.07.17 21:08:27 ~ 21:10:10) 
psikiyatr. ama test için psikologa gönderiyor. psikolog sadece kağıdı verip dışarıda doldurmanı istiyor, sonra tekrar psikiyatr'ın yanına gidip onunla konuşuyorsun. Yani psikolog ayakçı gibi birşey. Kızcağızla hiç irtibatımız bile olmadı.


  • mete kudur  (17.07.17 21:20:49) 
Yani psikiyatr senin kafandaki teşhisin doğru olmadığını söyleyip, başka sebepleri de olabileceğini söyleyip öylece gönderdi mi seni?

Bence şöyle bir yol izle: Göğüs hastalıklarına git önce, şikayetlerini anlat ve bir muayene ol, solunum testi vs bir yapsınlar. Solunum testi ve diğer sonuçlar normal çıkıyorsa yüksek ihtimal bir anksiyete bozukluğu yaşıyorsun, bu gittiğine değil, başka bir psikiyatra git. Ve internetten hastalık/teşhis aramayı bırak.
  • fengari  (17.07.17 21:27:34 ~ 21:28:05) 
evet, istersen sakinleştirici yazabilirim dedi. ne olduğunu bilmiyorsak bi' işe yararmı dedim, yani, sakinleştirir gibi birşey dedi. odaya da birileri girip çıkıyordu o esnada, ben de teşekkür ettim çıktım.

nefes testi, kekeme olduğum için daha önce yaptırmıştık normal çıkmıştı. Bir de iş raporu almak için yılda 2 kere giriyoruz o teste bi' kapağa üfletiyorlar. o mu ?
  • mete kudur  (17.07.17 21:36:17) 
Kendinde hastalık arayıp durma. Belki hastalık hastası olmuşsundur.


  • for day to break  (17.07.17 21:57:47) 
Evet o, o zaman normaldir muhtemelen şu an da.

Dediğim gibi senin sıkıntın mild bir anksiyete bozukluğu gibi görünüyor. Bu tür durumlarda bir kısım insan nefesine takıyor kafayı ve onu düşündükçe de aynen senin yaşadığın gibi otomatik pilottan çıkarıp kendisi bilinçli olarak nefes almaya çalışıyor, bu da bir noktadan sonra nefes alamıyormuş/aldığı nefes yetmiyormuş gibi bir hisse neden oluyor.

Sakinleştirici değil de daha orta/uzun vade kullanabileceğin antidepresanlar var ama onu da bir doktorun önermesi lazım, o yüzden başka bir psikolog/psikiyatra gitmeyi dene.
  • fengari  (17.07.17 22:38:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.