[]

Yemek listeme yorum

Merhaba,
Kendime şöyle 2 haftalık falan bir yemek listesi yapayım dedim, daha önce uygulamıştım, sürekli ne yapıcam, şu malzeme var bu malzeme yok derdine birebir yalnız da yaşadığımdan.

Çoook uzun sürmeyecek sevdiğim yemeklerden yazdım. Listeye göre karbonhidrat, protein ve yağ alımı olarak bakarsak nasıl sizce günlere göre? Bir akşam yaptığım yemeği sonraki gün öğlen de yerim.

Şunu çıkar bunu ekle tavsiyelerinize de açığım, hamurlu işlere pek giremem ve kabak, patlıcan, bamya, mantar, karnıbahar vs. birçok sebzeyi sevmiyorum.

Tavuk Sote
Bolonez soslu makarna
Pizza
Köfte
Etli Kuru fasülye
Etli Taze fasülye
Etli Nohut
Etli Patates yemeği
Musakka
Kapama
Fırında köfte patates
Fırında Somon
Ton balıklı sandviç
Kıymalı dolma
Tavuklu/kıymalı taco
Mercimek çorbası


Teşekkürler

 
abi sen bunların hepsini tek başına yapabiliyor musun ?
eğer öyle ise kaç yılda öğrendin, kim öğretti bunların hepsini ?
yoksa mesleğiniz mi ?
  • güneyli çocuk  (17.07.17 20:36:56 ~ 20:37:46) 
Etli taze fasulye hariç güzel. Taze fasulye etli olur mu hiç?


  • catch the arrow  (17.07.17 20:42:09) 
@güneyli çocuk
ahaha :D ya lisans okurken de ara sıra bir şeyler deniyordum, şimdi yüksek lisans yaparken 2 yıldır kendim hazırlıyorum. Öğreten olmadı pek, internette zaten bir sürü video var baka baka. Bazen bazı yemekler ilk sefer yaptığımda güzel olmadığı oluyor, sonra yapa yapa işte daha iyi tat yakaladım bazılarında. Zaten listedeki bir kısım yemek de epey basit, malzemeleri doğra, az kavur, suyunu koy kaynat tarzı.

@catch the arrow, kendi yapmam hariç birçok sefer yedim etli olarak epey de severim aslında. Zeytinyağlı soğuk değil bu, normal sıcak. www.google.se
  • senolll  (17.07.17 20:44:56 ~ 20:46:30) 
tavuklu kıymalı taco tarifini de istiyorum :)


  • sorun bende  (17.07.17 20:46:23) 
güzel liste ama bana biraz ağır gibi geldi.

bilmiyorum aranız nasıl ama haşlama olarak; brokoli, karnabahar, bezelye, mercimek gibi yemekler de ekleyebilirsiniz.

ya da zeytinyağlı bamya, semizotu :)
  • ackapaackapaartema  (17.07.17 20:47:59) 
@sorun bende, bulgur pilavı pek favorim değil varsa yerim de kendim yapmam pek. Teşekkür ederim ama tavsiye için.

Taco çok basit ya, kıyma ya da tavuk tavada pişiriyoruz, domatesli sos koyuyorum baharatları atıyorum. Tortilla ekmeği içine bu karışım, mısır, domates, yeşillik, kaşar rendesi hazır. İsteğe göre ekstralar da olur, avokado, fasülye falan bir sürü şey konabiliyor.
  • senolll  (17.07.17 20:50:18) 
@ackapaackapaartema;

çok proteinsiz olmasın dedim ama en son bakınca hepsi de etli olmuş aslında. Dediğiniz gibi şeyler ekleyebilirim ama açıklamanın son kısmında da dediğim gibi birçok sebzeyi sevmiyorum :/ bir de böyle haşladım yaptım diyelim protein yönünden napıcaz? Bezelye yapabilirim ama onu da etli yaparım gene.
  • senolll  (17.07.17 20:52:30) 
çok çok pardon dikkat etmemişim ben oraya. hep sevmediklerinizi yazmışım :)

aslında onların(bezelye, mercimek, brokoli) da protein değeri yüksektir.

fırında mercimekli iskender deneyebilirsiniz; et yerine haşlanmış mercimek düşünün küp doğranmış ekmeğin üzerine, bunu fırında isteğinize göre domates yeşil biberli yapabilirsiniz. sarımsaklı yoğurt ile de güzel gidiyor.
  • ackapaackapaartema  (17.07.17 21:01:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.