[]

işten çıkma prosedürü

6 Haziranda girdiğim işten yol yakınken ayrılmak istiyorum. Ofiste çok mutsuz ve gerginim, stresten migrenim ve boyun ağrılarım azdı resmen.
Bir de Maslak gibi yerde dalga geçer gibi günlük 10 Lira yemek parası yatırıyorlar. Onu da süründüre süründüre, 10 gün gecikmeyle. Kurumsallık zaten sıfır.
Neyse konumuz bunlar değil, sinirliyim diye yazdım.

Şimdi ben işten çıkma dilekçesi versem -çıkmadan 15 gün önce vermek zorundaymışım sanırım- çalıştığım gün kadar maaş vermek zorundalar değil mi? Sigortam başladı çünkü. İnkar etme, ödememe gibi sorunlar çıkarabilirler mi bana?

Teşekkürler

 
15 günlük süre senin için geçerli olmayabilir çünkü sözleşmede vs farklı bişey belirtilmedi ise deneme süresi 2 aydır ve bu iki ay içerisinde ihbar süresini beklemeden işten çıkabilirsin.

normal şartlar altında evet çalıştığın sürenin ücretini ödemek zorundalar. ama dediğim gibi, normal şartlar altında.

@sırtçantalı yani şöyle ki bugun yatırcaz yarın yatırcaz diye sallayabilirler bi süre. yemek parasını bile geciktiriyolarmış sonuçta. ama sigortanız yapıldı ise ödememe gibi bi şansları yok. zaten belli çalışan sayısından fazla çalışano var ise bankadan ödemek zorunda, hani elden verdim diye yırtamaz eğer siz durumu şikayete konu ederseniz. yalnız istifa ederken 'tüm alacaklarımı aldım' diye bi kağıda imza atmanızı isteyebilirler. alacaklarınızı almadan imza atmayın derim.
  • elorelia  (17.07.17 12:17:17 ~ 12:23:53) 
1) Haziran'da girdiğiniz için eğer sözleşmenizde 'Deneme Süresi' gibi bir ibare yoksa 2 hafta ihbar süreniz olur. Yani dilekçeyi verdikten sonra 2 hafta daha çalışırsınız. Sözleşmede deneme süresi gibi bir süre belirtildiyse bu 2 haftayı çalışmanıza gerek kalmaz.
2) İşe giriş tarihinizden itibaren çalıştığınız her bir günün (ihbar süresinde çalışacaklarınız dahil) karşılığını alırsınız. Yan yattım, çamura battım yaparlarsa şikayet edip o parayı alabilirsiniz. Sigorta girişiniz varsa zaten neyi inkar ediyor?

  • himmet dayi  (17.07.17 12:18:18) 
@elorelia maaş ödemesi yapmamak için ne gibi istisnai durumlar olabilir var mı bir fikriniz?


  • sırtçantalı  (17.07.17 12:18:52) 
@himmet dayi zaten acemiyim bu konularda bir de boşluğuma denk geldiği için deneme süresi var mı yok mu imzalarken dikkat etmedim açıkcası. Ama dilekçeyi verince ona göre geri dönüş yaparlar sanırım.
Sigorta girişim var 3-4 gün geç yapılmış olabilir belki. Şikayetle de olsa kesin olarak alabiliriz yani, tamamdır.
Belki dilekçeyi verdikten sonra ypislik yapıpı yemek parasını yatırmazlar ya da sigortam geç başladığı için 3-4 günü keserler
  • sırtçantalı  (17.07.17 12:25:13) 
absürt bir sözleşmeniz yok ise 2 ay deneme süreniz var. ve bu süre içinde ihbar zamanınız yok. yani şu an dilekçenizi verip anında çıkabilirsiniz. ki kesin bu şekildedir. dilekçenizi verin ayrılın


  • oscar  (17.07.17 12:25:56) 
Bu arada sigorta girişim geç yapılmış, öğrendim şimdi. Bununla ilgili bir yaptırımım olabiliyor mu?


  • sırtçantalı  (17.07.17 12:58:01) 
Aynı durumdaydım ben de bir hafta önce. İnsan kaynaklarındaki kızı sigara içerken yakalayıp burda deneme süresi var mı dedim var dedi. Beni azad et dedim çıktım geldim. Parayı yatırıyorlar bu arada. Yani benimki öyleymiş.


  • Giovanni Pipitto  (17.07.17 13:09:52) 
Arkadaşlar firmanın İK'sıyla konuştum şimdi. Sözleşmemde deneme süresi olup olmadığını sordum. "Bütün belirsiz iş sözleşmelerinin ilk iki ayı deneme sürelidir" cevabını aldım.
Yani 15 güne gerek kalmadan çıkabiliyorum yani. Üzerimdeki yük kalktı resmen. Konuşacağım firmayla en uygun zamanda

  • sırtçantalı  (17.07.17 13:48:40) 
bütün belirsiz iş sözleşmelerinin ilk 2 ayı deneme süresi değildir. ik size yanlış bilgi veriyor. yazılı olarak hazırlanmış bir iş sözleşmeniz varsa bu sözleşmede karşılıklı olarak bir deneme süresi konulabilir ve bu süre en fazla iki ay olabilir. aksi durumda deneme süresi yoktur.

şehir efsanesi gibi bir durum, herkesin ilk 2 ayı deneme süresi sanması. ileride problem yaşamamak açısından bunu dikkate almanızı tavsiye ederim.
  • arma aski  (17.07.17 14:16:22 ~ 14:17:47) 
bizim şirkette işe girişlerde 2 ay deneme süresi var, 2 ay içerisinde isterse şirket kovabiliyor, isterse çalışan istifa edebiliyor. sizin sözleşmede de böyle bir madde vardır belki


  • gazozailacatmauzmani  (17.07.17 14:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.