[]

İç Savaş Çıkarsa

Selamlar,

Türkiye'de bir iç savaş çıkarsa sizce kaç cephe olur ve o cephelerin destekçileri ne kadar kalabalık olur?

Mesela:

1. İslamcılar: 35 milyon
2. Sekülerler: 35 milyon
3. Kürtler: 10 milyon

gibi.

Yorumunuz nedir?

 
islamcıların sekülerlerin yaklaşık 2 misli olması lazım.


  • yons  (17.07.17 11:05:49) 
iç savaş durumunda 20 milyon kürt cephesi 30 milyon akp cephesi 10 milyon yapmayın vatan elden gidiyor cephesi olur bence kaybeden hep ülke olur.

Ben de savaşmam ailemi alıp kaçmaya çalışırım.+1
  • basond  (17.07.17 11:09:42) 
bi şeyler çıkarsa bile o çıkan şeye savaş denemez bence. tsk'nın varlığını göz ardı edemeyiz burada, en kötü gider yönetime el koyar bu karışıklıkta, sonra da iner sokağa 'hadi lan dağılın hepiniz evlerinize' der, darbe yapan paşalar islamcıysa islamcılar girer evine, atatürkçüyse sekülerler girer, evine girmeye direnen son grupları da asker öldürür, iç savaş ihtimali bastırılır. ha kürtler ne olur? darbenin abd destekli olması kaçınılmaz olacağından kürtlere yine bi halt olmaz. hatta karlı bile çıkarlar bu işten. nihayetinde kuzey ırak'ta kürt devleti geliyor, kuzey suriye'de de kürt devleti. orda bi şeyler olur ama.. allah bilir.


  • mehmed resad  (17.07.17 11:10:10 ~ 11:11:16) 
Bende bu üç kesimin olacağına inanıyorum. Celal Şengör de buna benzer bir teori ileri sürmüştü.

Ben direkt olarak İzmir e geçerim oradaki kuvayi milliye örgütlerinden birine katılırım. Tsk şuan ki hali ile hiç bir boka derman olamaz. Eğitiminin başındaki şamaroğlu asker yetiştirecekte bizde görcez.
  • gozu acik sevisen yahudi  (17.07.17 11:38:53) 
sekülerlerin erdoğancılara karşı bi savaş haline geçeceğini düşünmüyorum ben. öyle bir damar yok bu kitlede. olsa olsa örgütlü solcular sokağa çıkar. onun dışındakiler kendi izole yaşam alanlarında yaşamını sürdürmeye çalışır. kürtleriyse bilemiyorum. bunca olan bitene rağmen gelecek sene bu zamanlarda çözüm sürecini konuşuyor olabiliriz yine, belli olmaz.

yani açıkçası ben iç savaşın çıkacağına pek ihtimal vermiyorum.
  • soso  (17.07.17 13:53:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.