[]

xx / xy hakkında. x0 var mı?

queer anlayışındaki birisiyle bir tartışmamız oldu. fiziksel olarak doğada cinsel organlardan ötürü kadın ve erkek diye iki net gruba ayrılabileceğimizi, cinsel yönelimlerin de bundan sonra gelişebilen bir şey olduğunu savundum kabaca. yani fiziksel olarak, matematiksel olarak kadın ya da erkeğizdir ama sonrasında her şey olabilir dedim. arkadaş bana;

"x0 diye de bi sey var, xxy de o da bu da? lütfen ama... eşeyi kromozoma indirgeyemezsiniz, kromozomu da xx ve xy'ye indirgeyemezsiniz. insanda bile xx ve xy ile sınırlı degilken, yani dimorfizm yokken dogada oldugunu iddia etmek HATADIR. ki 2000 farklı eşeyli bitkiler mevcut bu dünyada..."

dedi. aşırı hakim değilim kromozom olayına. körü körüne de savunmak istemedim daha ötesini. haklı mı sizce? doğada cinsiyet diye bir şey olamaz mı?

 
X0 falan var. Genetik anormaliler. Süperdişi, turner sendromu falan. Cinsiyet olayını bilmiyom pek


  • glamdr1ng  (17.07.17 05:42:34) 
Evet arkadasin dogru soyluyor. 1970'lere kadar dediklerin savunuldu ama artik senin tezlerin 50 yil onceki yarisi yanlis bilgilere dayali. Arkadasinin soyledikleri daha guncel.


  • Traveller  (17.07.17 11:10:21) 
Doğru demiş.

Not: genetikçi
  • faroe adamlari  (17.07.17 16:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.