[]

hesaba gelen para

hesabima 1250 tl gelmis daha once hic tanimadigim etmedigim birinden, basima ihale alir miyim? yurtdisindayim su anda bankayla vs de gorusemicem 1 ay icinde.

sizce yanlislikla gonderilmisse (ki hic tanimiyorum boyle birini) nasil iade ederim sart mi bankayi aramam?


 
yurt disinda dahi olsaniz bankanizi aramak dert degil, trye dakikasi 3-5 cente telefon acabiliyorsunuz.

muhtemelen yanlis bir transaktion gelmistir, zor artik böyle durumlar ama olmus demek ki.

cok cok extreme bir durum olarak adiniza komplo yapilacak simdiden böyle havaleler yapiliyor, yarin aleyhinize kullanilacak.

bu iki uc arasinda olabilir bu durum, bundan dolayi böyle seyleri ertelememek gerek.
  • kurnaz  (17.07.17 02:04:19) 
iban ile gönderildiyse yanlış kişiye gönderilmiş olma ihtimali pek yok gibi.

belki bir yakınınız alacağı için sizin hesap numarasını verdi.
  • bellbane  (17.07.17 02:05:37) 
@kurnaz; yani birisi vs dolandiricilik yapsa bak parayida bu aldi bu hesaba yolladim vs dese adimiz dolandiriciya cikicak en basitinden.


  • England  (17.07.17 02:06:55) 
@bellbane; evet iban girilerek yollanmis 3 gun olmus geleli ama ilginc bi sekilde hic bi yerden beklemiyodum vs o yuzden sasirdim. bekleyim belki bi tanidik yollatmistir o vakit.


  • England  (17.07.17 02:07:59) 
öyle dolandırıcılık olmaz. iban bilgisi öğrenmek çok kolay - gizli bilgi değil. öyle kolay olsa sevmediğiniz herkese para yollayın komplo kurun tutuklatın? banka hesabınıza dışardan para gelmesi sizin kontrolünüzde olan bir şey değil. birileri suçlayarak "paramı aldın" diyorsa, "buyur paranı geri al" dersiniz, ortada kanıtlanacak bir suç da olmaz.

bir şey yapmanıza gerek yok. banka hatalı işelmse iade eder zaten. belki bir tel açarlar onaylıyor musunuz diye en fazla o kadar.
  • 507  (17.07.17 02:42:22) 
ya bulmus da bunuyon, göm gitsin..


  • alttaraf  (17.07.17 02:53:18) 
@507'nin yazdıklarına bir ekleme/düzeltme yapayım:

Burada ikili bir ayırıma gitmek lazım; eğer hatalı transfer bankadan kaynaklanmışsa, o zaman banka kısa sürede iade eder parayı ilk sahibine. Ama eğer gönderenin hatası sonucu para yanlış kişiye ulaşmış ise bu durumda parayı yanlış alan kişinin insafına kalınır. "Ben harcadım parayı kusura bakmayın" derse yapılacak hiçbir şey yok, banka müdahale edemez duruma.
  • fengari  (17.07.17 04:53:21) 
Para hesabiniza gectikten sonra banka onayiniz olmadan paranizi cekemez hicbir sekilde.
size ulasir yanlislik olmus derler siz ya iade edersiniz ya da sebepsiz zenginlesme davasi acilir. Bu nedenledir ki en ufak bilgi uyusmazliginda banka kesinlikle karsi tarafinin hesabina gecmiyor ve bir sure sonra gonderene iade ediliyor.
Dolayisiyla oyle 'ben harcadim pardon' diyemezsiniz. Ahshshdj
Bu nedenledir ki iban ile bile gonderseniz, iban + isim soyisim tutmazsa o para hesabiniza gecmez. Benim basima ismim nedeniyle cok sik geliyor. Ibanim dogru yazildigi halde ismim eksik/yanlis yazildigi icin para gelmiyor. Dolayisiyla ben paranin yanlislikla geldigini dusunmuyorum. Yine de tanidiklariniza/ailenize sorun.
  • kassiopeia  (17.07.17 07:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.