[]

Baska sehirden ev almak

Istanbulda ev fiyatları malum.Maaşlı calısan olarak krediyle yüksek fiyatlı ev borcuna girmek pek mantıklı görünmüyor. Yine de ufakta olsa kendime ait bir evimiz olsa güzel olabilir. Eskisehir,Bursa gibi sehirlerden ev alsak ne olur?Kira geliriylr bir kredinin bir kısmını öderiz.Baska sehirde de olsa bir ev sahibi olmus oluruz.Ilk etapta degil ama hayatımızın ilerki dönemlerinde o sehirde yasamaa ihtimalimiz olabilir.Siz nasil bakıyorsunuz bu olaya? Alınması istenen evler 130-150 bin arası bir rakam.O fiyata ev bulunur heralde bu sehirlerde.




 
Akhisar'da(165000 nüfuslu bir ilçe) evler 200-500 lira arası. Sen Bursa falan diyorsun. Bilemedim...


  • alperz  (17.07.17 01:46:24) 
hiç araştırmadım ama eskişehir için öğrenci şehri ve ev fiyatına göre kira getirisi iyi diyorlar.
muhtelif şehirlerde kira getirisi görece iyi olan semtler oluyor -özellikle öğrenci varsa. ama o evlerde ileride yaşamak nasıl olur bilmiyorum öğrenci evi ahıra çevirebilir :) evin kenisi çok eski olmazsa içini yaptırıp oturabilirsiniz belki.
"yatırım için ev almak" türkün klasik olarak aklı buna çalışır. (ben de yaptım)aslında yatırım da değil sadece "nispeten gençken alalım sonra ne olur ne olmaz, burası sosyal bir devlet değil", düşüncesiydi. ankaradan aldım 1 senesi kaldı borcumun.
daha iyi bir yatırım/daha doğrusu güvence gerecim yok. borsaydı bitcoindi, benim alanım değil. ailemden ev kalmayacak. birikmiş param da vardı. borca girince ödeme güdüm çok çok çok yüksek -aç kalırım yine öderim.
ama herkes için bunlar geçerli olmayabilir. hayat kalitesinden taviz vermek zorunda kalırsa mesela tatili 5 günken 3 güne düşerse depresyona giren insanlar var ya da ne biliyim dışarı çıkarken, kıyafet alırken kısmak zorunda kalırsa hayata küsen...ev sahibi oluyorum diye ruh sağlığından olmaya da gerek yok.
  • niye ama  (17.07.17 01:58:33) 
sakarya'nın serdivan ilçesinde sahibinden.com emlak endeksine göre evlerin fiyatları %108 artmış son 3 yılda. gayet iyi bir oran. ben aralık 2014 te 95 bin'e ev almıştım o ilçede şimdi aynı ayarda evler en az 150 bin.


  • uzman pratisyen  (17.07.17 03:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.