[]

Clenbuterol kullanmalı mıyım? Ciddi Riskleri var mıdır?

Kiloyla ilgili problemlerim mevcut. Ancak esas problemim spor yapma konusunda zerre iştahımın olmaması. Zaten spor salonuna gidebilsem kilo problemimi çözebileceğime inanıyorum. (Diyet yapıyorum, 15 kilo verdim 1 senede ancak diyet artık kilo verdirmiyor)

Klenbuterol isimli ilacın yağ yakma etkisinin yanı sıra spor konusunda da insanı motive edeceği belirtilmiş bazı yerlerde. Bu ilaç normalde astım ilacıymış, nefes açıcı bir etkisi var. kalp ritmini hızlandırıyor vs..vs.. Sanki etkileri uyuşuk bir insanı harekete geçirebilecekmiş gibi görünüyor.

Bu ilaç oldukça yüksek dozajda kullanılması gerekiyor. Yani günde 3 tane ile başlayıp piramit şeklinde yükseltilmesi gerekiyormuş. Kullananlar bu şekilde kullanıyorlarmış. Bir de edindiğim bilgiye göre bu ilaç yalnızca 10 hafta kullanılması sonra ara verilmeliymiş falan filan..

Neyse esas sorum şu, evet bu ilaç böbreğe de karaciğere de zarar verir, o açık da, mevzu ani ölüm gibi über sıkıntılara yol açar mı?

 
spor yapmazsan ciddi sorunlara yol açar. mutlaka spor yap yani kullanacaksan.


  • cekilmis gayfe  (16.07.17 01:44:32) 
Ani ölüm yapabilir. Kilo verdirici ilaç olarak daha çok emilim engelleyici tarafını düşünmenizi tavsiye ederim. Bence iç hastalıkları veya aile hekiminize başvurunuz. Astım ilacı diye nitelendirilebilir ama basite indirgemeyiniz.etki mekanizması b2 agonist olduğu için tüm vücutta beta reseptörü olan her yerde etki eder, benden söylemesi hekim tavsiyesi altında ilerlemeniz.


  • Speed writer  (16.07.17 13:04:35) 
Elinizin altında internet var, biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.

Clenbuterol, yağ yakıcı değildir. Daha doğrusu, oturduğun yerden pek yağ yaktırmaz(ancak çok minimal düzeyde olabilir). Spor konusunda motive etmesi diye bir şey aslında tam olarak yok. Nabzın aşırı yükseldiği için yerinde duramıyorsun gibi bir durum var sadece. O da, halihazırda spor yapıyorsan antrenmana gitmen için seni motive eder, hepsi bu.

Oldukça yüksek dozaj kullanılması gerekiyor lafını nereden duydun bilmiyorum ama o dediğini birden yaparsan yüksek ihtimalle kalıcı hasar verirsin kendine. Günde 3, çok yüksek bir doz, onu da belirtelim. O kullananlar, muhtemelen çok uzun zamandır (uzun zamandan kastım, aralıksız uzun zaman değil, daha önce kürler halinde birkaç kere kullanmak) kullanan kişilerdir. 10 hafta aralıksız kullanırsan başına bir şey gelmesi çok yüksek ihtimal.

Kısacası, ani ölüm gibi über sıkıntılara yol açabilir evet. Vücudunu spor rutinine alıştırmadan, bunun ötesinde bir şeye geçersen başına iş gelme ihtimali yüksektir. Şöyle bitireyim, sporu absinth, ilaçları da bira gibi düşün. Kafan güzel olsun diye hangisini içersin? Önce sporunu yap, cilasını daha sonra düşünürsün.
  • skooma  (16.07.17 13:14:25 ~ 13:22:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.