[]

ömer halisdemir darbede neyin seyrini değiştirdi?

Sb.




 
semih terziyi vurması. semih terzi, darbecilerin şimdiki ökk komutanı zekai aksakallı yerine geçirttikleri darbeciydi. semih terzi, ökk'ya hakim olsaydı işler değişirdi.


  • blue eyes white dragon  (15.07.17 12:21:16) 
zekai aksakallı'nın emriyle semih terzi'yi öldürerek özel kuvvetler komutanlığı'nda komutanın alınmasını önledi. ancak iddialar arasında zekai aksakallı'nın önceden darbeci grupta yer aldığı, darbenin başarısız olacağı anlaşılınca taraf değiştirdiği, kalkışma grubunda yer almayan ve önlem almak amacıyla diyarbakır'dan yola çıkan semih terzi'yi, ömer halisdemir'i yanlış yönlendirerek, öldürtüp suçu semih terzi'ye atmak istediği de var. iki ihtimal de bana olası geliyor ancak ortada kesin olan tek şey ömer'in cesareti. yazık oldu.


  • zgrydn  (15.07.17 12:22:01 ~ 12:23:26) 
mesela diyelim semih terzi orayı alsaydı, ne değişecekti? askerler her yerden çekiliyordu zaten bi şekilde sonra, ne olacaktı? darbenin seyri değişti diye abartı olmuyor mu, ben anlayamadım. kasıtlı bir efsane yaratma çabası gibi geliyor bu darbenin seyrini değiştirme sözleri..


  • mehmed resad  (15.07.17 12:55:10) 
arkasındaki dürtüye bakmaksızın görevi gereği yapması gerekeni, hatta belki de gerekenden daha fazlasını yaparak bu cesareti göstermiş biri olduğu için gördüğü saygıdan dolayı rahatsız değilim ama evet, ben de "semih terzi'yi vurmasaydı darbe tamamlanırdı, hükümet çökerdi, amaçlarına ulaşırlardı" düşüncesine katılmıyorum. zaten darbenin kendisi hakkında bu kadar soru işareti varken bu konunun da su götürmemesi mümkün değil.

değiştirdiği seyir açısından; cesareti insanları yüreklendirmiş ve insanların "vatanseverlik" duygularını arttırmış, onlara ilham olmuş ve darba karşısında daha dik durmalarını sağlamış diyebiliriz.
  • Bruce  (15.07.17 13:06:04 ~ 13:13:18) 
semih terzi'nin darbe için kilit bir adam olduğu ve ölmeseydi darbenin çok daha kanlı olacağı iddiası var. ömer halisdemir, semih terzi'yi öldürdüğü için değil aldığı emri öleceğini bile bile yerine getirdiği için efsaneleştiriliyor.


  • ben demistim zaten  (15.07.17 13:07:29) 
Benim gözümde Ömer Halisdemir vatanı için gözünü kırpmadan canını veren yiğit bir insandır ruhu şaad olsun huzur içinde yatsın öncelikle.

Yukarıdaki yorumlara katılıyorum o an fetö vs bilmeden darbeyi önlemek adına öleceğini bile bile görevini sorumluluğunu yaptı. Ha yapmasaydı darbe başarılı olur muydu? Hiç sanmıyorum gene aynı seyrinde devam ederdi tutuklanan paşaların sayısı bir fazla olurdu.
  • basond  (15.07.17 16:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.