[]

dizi - ingilizce

günde 4 -5 saat ingilizce dublaj ing altyazı dizi veya film izleyen birinin ingilizcesi gelişir mi , ne kadar gelişir, veya ne yaparsa gelişir.




 
Günlük hayatta işine yarayabilecek kadar belki öğrenebilirsin ama okuma, yazma, konuşma konusunda pek faydası olmaz. Bence dizi ve filmden İngilizce öğrenmek İngilizce eğitimi aldıktan sonra dili pekiştirmek için yapılacak bir iş. Gramer ve yeterince kelime bilmeyen adam kendini diziyle geliştiremez kolay kolay. En azından B1 seviyesi olmalı.


  • dissendium  (15.07.17 02:25:55) 
duyarak öğrenme diye birşey yok mu ?
bebeklere gramer mi öğretiyorlar ?

  • docrivers  (15.07.17 02:27:52) 
Bebeklerin dil öğrenme mekanizması farklı. Onlar daha anne karnında sesleri algılamaya başlıyorlar. Zekaları çok daha berrak iken dilin mantığını kapıyorlar. Yaş ilerledikçe bu mekanizma kayboluyor. Duyarak öğrenme diye bir şey var ama bunun için bazı şeyleri sürekli duyman ve o şeyleri hep anlamaya çalışman lazım.


  • dissendium  (15.07.17 02:32:13) 
güzel kıvırdın


  • docrivers  (15.07.17 02:43:56) 
kiviracak bir sey yok. gercekten de bebeklerin dil ogrenisi ile yetiskinlerin dil ogrenmesi farkli. Hatta "critical period" denilen bir sey var, bir cocuk 3-4 yasina kadar ilk dilini ogrenmezse (ornegin ormanda buyurse ki ornekleri var, veya manyak anne babalar tarafindan kapali odalarda iletisimsiz yetistirilirse ki bunun da literature malesef ornekleri var) bir daha omru boyunca dil ogrenemiyor. anadili olmuyor, cevresiyle iletisim kuramiyor. bebekken olan bu durum bir tren, bu tren kalkmadan dili ogrendin ogrendin yoksa ogrenemiyorsun. Gelse biri sana her gun ayik oldugun her saniye dil dersi verse bile ogrenemiyorsun, denendi, olmuyor. Dogduktan sonra dil ogrenme insanin beynin gelisiminin temel bir parcasi. Bu treni bir kere kacirdiktan sonra beynin gelisimini geri sarip dili ogrenemiyorsun.

bebekler - cocuklar belli bir yasa kadar dili sadece cevrelerini gozlemleyerek ogrenebiliyorlar anadilleri seviyesinde (ki anadilleri oluyor bu zaten). Beynin plastisitesi yetiskinlerde ayni degil o yuzden ayni numara 20 yasindaki birinde islemiyor.
  • robokot  (15.07.17 02:49:28 ~ 02:57:00) 
günlük konuşmanı geliştirebilirsin ama bu kesinlikle akademik olmaz. bir haftadır oturmuş yds çalışıyorum ve inanmıyorum bu kadar kompleks olduğuna senaryoların. biraz kelime bilgin olsa bile adamın ne demek istediğini anlıyorsun ki genelde replikler bile simple present, simple past ya da simple future. bunun diğer altları falan hiç değil.

ben belki fazla abartıyor olabilirim ama eminim ki akademik anlamda geliştirmez.
  • blue eyes white dragon  (15.07.17 02:51:20) 
@docrivers, he aynen kıvırdım. 20 bilmem kaç yaşından sonra günde 15 saat dizi de izlesen hiçbir şey öğrenemeyebilirsin. Bu işler böyle.


  • dissendium  (15.07.17 03:25:57) 
düz izlemek fayda etmeyebilir ancak bilmediginiz kelimeleri not alip daha sonra uzerine calisirsaniz, uzun cumleleri not alip gramer yapisi daha sonra incelerseniz ve bol bol da sarki cevirileri yapip oradaki cumleleri hazmederseniz gelisir. cekirdek yerken izlerseniz gelismeyebilir.


  • icim urperiyor  (15.07.17 09:13:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.