[]

SLR kullanicisina cep tipi kamera tavsiyesi

su ufak el kadar kameralardan almak isteyecegim hic aklima gelmezdi ama yanimda surekli bir kamera da olsun istiyorum. slr i tasidigim zaman bir suru lens tasimam gerekiyor oyle her yola giden bir lensim olmadigi icin.

ucuz ve kucuk olsun. sagda solda binalari cekeyim. pubda otururken arkadaslarla feysbuk fotosu cekeyim. ne bileyim aynada kendimi cekeyim.

ama hic manuel ayari olmayan bir kameraya sahip olmamis birisi olarak hayal kirikligi yasamayacagim bir kamera var midir? ucuz olsun bak.

 
ben de aynı dertten yanıyordum o nedenle uzun bir araştırmaya girmiştim, fakar istediğim makineye param yetmeyeceğinden vaz geçtim...

şimdi öncelikle slr kullanıcısı olarak ilk dikkat ettiğim şey lensinin olabildiğince geniş açılı olmasıydı. bunun için nikonun p6000 dışıdna bütün modelelrini elediydim. canon ve sony'nin var bir dolu geniş açılı modelleri. (geniş açı derken 24 ya da 28 mm den bahsediyordum.) özellikle mimari (bina) çekimleri için ne kadar geniş açılı olursa lens o kadar iyidir görüşündeyim.

öncelikle ilk alınacak makineler canon g10- g11, nikon p6000, leica d-lux serisi. ama bunlar çok pahalı. ayrıca bu makineler in raw formatında kayıt yapması da ayrı bir avantajdı

bunu haricinde slr- like tip iyüksek zoom kapasiteli ve geniş açılı lense sahip makineler var, daha uygun fiyata ama gene de slr taşımaktan bıkmış büyneler almışken gerçekten ufak bir şey alayım diyorlar, ben öyle dedim en azından.

bunun dışıdna canon'un ixus serisi var. ayrıcana slr kullanan bir arkadaşım bunu da kullanıyor, gerçekten sonuçları çok güzel ama işte geniş açı yok bunlarda da...

herkes kompact alınacaksa nikondan uzak dur diyor, ne kadar nikon kullansam da üzlerekten kompakt araştırırken nikonlara nerdeyse hiç bakmadım.

canon'un ixus serisi bence gayet uygun, ihtiyaçlara uygun bir model bulunabilir...sony de gayet iyimiş, bence bu iki markaya baknırsanız ideal bir makine alabilirsiniz.

ama tabi ki paranız varsa canon g serisi nikon un p serisi falan inanılmaz makineler...
  • cedric  (19.01.10 23:15:54) 
ya tam hatırlamıyorum ama yazarkene böyle bir duyuru açmış olmalıyım, cedric tweedledee'nin açtığı duyurulara bir bakarsanız belki olacaktı öyle bir şey, silmediysem ya da silinmediyse, (sadece ekşi yazarlarına açık olduğu için şimdi bakamıyorum ama vardı ya sanki böyle bir şey) bir bakın derim...


  • cedric  (19.01.10 23:42:26) 
yahu o kadar cevap yazmistim logout olmusum gitmedi mesaj =D

evet nikon kompaktlar konusunda katiliyorum. ben de nikon slr kullanicisi olarak, denedigim butun kucuk nikonlar basarisizdi.

canon kompaktlari seviyorum baya. bende de powershot s3 vardi zaten fakat babama verdim. simdi tekrar o fiyata bir alet almak istemiyorum.

amazonda 300 lira olan canon ixus95 e baktim. fullframe esdegeri 35-105mm olan lensi var ki bence fena degil. zaten super genis cekecek olursam 10-20mm objektifim var slr tasiyayim bir zahmet =D

bu fiyat civarina baska oneriler olursa acigim her turlu fikre. daha fazlasini pek vermek istemiyorum.

ayrica dediginiz basligi buldum sanirim. icinde soyle guzel bir link vardi: www.kenrockwell.com
  • deahy  (20.01.10 00:06:46) 
evet oydu başlığım : ))

yani eğer 35mm ihtiyaçlarınıza klarşılık veriyorsa bence iyi bir makine.

ama bir de örenk fotoğrafları inceleyebileceğiniz bir link falan bulursanız bir de internette forumlarda falan bu makineyle ilgili yorumlara bakarsanız daha bir içinize sinerek alabilirsiniz.
  • cedric  (20.01.10 01:14:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.