[]

pasaport ile ilgili sorun

dün sabah sabiha gökçen havaalanından çıkış yaparken eşimin ve benim pasaportumuza pasaport polisi tarafından el konuldu. sonrasında ankraya gidip anayasa ya karşı işlenen suçlar masasından pasaportumuzu geri almamızda bir sakınca olmadığına dair belge aldık. tek problem eşimin 6 kez kpss ye girmiş ve bunlardan birinin de 2010 kpss olmuş olması idi. 2010 kpss de şike yapıldığı için 80 üstü puan alanların hepsinin pasaportuna kayıp şerhi konulmuş. sorum bundan sonrası ile ilgili.

15 gün sonra pasaportumuz geri gelecek ve 1 senelik vizemiz var. biz havalanındaki pasaport kontrol noktasına gitmeden yurtdışına çıkışımız ile ilgili bir problem olup olmadığını nasıl anlayabiliriz. çünkü oraya gitmek için bilet almak gerekiyor ve yine paramız boşa gitsin istemiyoruz. mahvettiler zaten tatilimizi.


 
www.turkishairlines.com

madde:5-3 (Yolcuların iradeleri dışında uçuşa kabul edilmemeleri)
  • perloneth  (14.07.17 21:38:32) 
emniyet müdürlüğü pasaport kısmına gidin sorun varmı bişi diye. ayrıca 2010 kpss ye girip80 üstü alanların çıkamaması olayı doğru değil zira ben de çıktım çıkan çok tanıdığım da var.


  • n62  (14.07.17 23:58:38) 
bizim başımıza nasıl geldi o zaman. demek ki rastgele belli bir kısmını aldılar. başka bir açıklaması yok çünkü.


  • tukenmez adam  (15.07.17 00:14:13) 
@perloneth: Madde 5-3'ün burada işe yarayacağını sanmıyorum. Bkz: Madde 4-n
Yolcunun pasaportu yoksa (el konulduğu için) uçuşa kabul edilmeme için son derece makul sebep var demektir.
Zaten mantıken havayolu firması kendisinden kaynaklanmayan durumlar için tazminat ödemez.

@tukenmez adam: Geçmiş olsun, sigorta firmaları bu tür durumlar için bilete sigorta yapabiliyor bildğim kadarıyla. Hatta bilet alırken de bazen bu tür (uçuş iptali) sigortalar önerilebiliyor, ama şartları ve kapsamı çok iyi okumak gerek.

* Bu arada sınavda başarılı olan insanı önce şike ile sonra da bu şekilde 2 kez mağdur etmek de az rastlanır bir maharet olsa gerek.
  • mikro patlama  (15.07.17 00:31:58 ~ 00:35:39) 
böyle bir şeyin olması aklımızın ucundan dahi geçmiyordu ki sigorta alalım. bundan sonrakinde önce ben deneyeceğim çıkmayı ben çıkabilirsem eşim bir gün sonra gelecek artık.


  • tukenmez adam  (15.07.17 00:35:44) 
bilgi olsun diye yazıyorum, pasaportumuza el konulduktan yaklaşık 1 ay sonra geri alabildik.


  • tukenmez adam  (07.09.17 16:38:30) 
Filim gibi bir ulke amk. 3 pasaportu aldiktan sonra ydisi cikis yasagi olmadigi halde bu sefer de işkur dan( orada memur eşim) izin alamdigi icin cikamadi kendisi. Halbuki habersiz ciksa sikinti yoktu. Vatandasi olmasan eglenceli ulke aslinda.


  • tukenmez adam  (20.10.17 23:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.