[]

istanbul'da trafik

merhaba.

çalıştığım şirketin eve servisi var ancak ben trafiğe dayanamadığım için ve köprüdeki çalışma nedeniyle zaten berbat olan trafik iyice saçmaladığı için akşamları servis kullanmıyorum. toplu taşımayla 45 dakikada evimde oluyorum.

bugün yüküm olduğu için iş çıkışı servise bindim. 5.30 da levent'ten çıktık, şu an saat 7.10 ve biz zincirlikuyu'dayız. muhtemelen 8 gibi, yani toplamda 2 buçuk saatte kadıköy'deki evimde olacağım. servistekilerin dediğine göre de bu uzun süredir hep böyleymiş. özellikle cuma günleri.

belediyenin bu konuda bir altyapı düzenlemesi yapmasını geçiyorum.
sanki trafik ve tüm diğer altyapı sorunları yokmuşcasına her yere bitişik nizam plaza dikilmesini de geçiyorum. ki bu yapılaşma da gene belediyenin izni dahilinde yapılıyor.

dikkat ediyorum, trafikteki araçların içinde sadece 1-2 kişi var. benim merak ettiğim şu: kim bu insanlar ve neden hala işlerine arabayla gidip geliyor? üstelik tek başlarına? hangi manyak ne amaçla çeker her gün bu eziyeti? metrobüs kullanmak istemedikleri için mi?

bir de neden her cuma akşamı normalden çok daha fazla trafik oluyor?

bonus: ışınlanma ne zaman keşfedilecek?

teşekkürler.

 
ah be kardeşim çok şey yazardım ama en güzeli işine çok yakın bir yerde oturmak(imkan varsa) çünkü giden zamanımızın telafisi asla yok. hayatımızı törpülüyor bu trafik.

Çözüm insan/araba sayısını azaltmak-topu taşımayı hızlandırmak yaygınlaştırmak.
  • basond  (14.07.17 20:26:18) 
bu gün yolda gördüğünüz herkes yarın metrobüsle işe gitse hatta işten çıkarılıp hiç gitmeseler yine o yol öyle olacak.nitekim işe gidiş geliş saati olmayan öğleden sonra 3 te de aynı.kim bu adamlar o saatte neden mesaide değiller ?
cuma akşamları bilhassa işe araba ile gidip tekrar eve gitmeyerek zaman kazanıp yazlık yerlere iş çıkışı hemen gidiyor olabilirler.yazlığı olanlar mesela.ailenin diğer fertlerini yolda alıyorlardır.

  • orgyadakull  (14.07.17 20:34:02) 
Sirket araba tahsis ediyor, bosa gitmesin diye o arabanin icindeler.


  • ykyt  (14.07.17 20:41:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.