[]

Bariz troll başlıklara nasıl oluyor da sazan gibi atlıyor bunca insan?

Kaldırımdan giden motorcu başlığını görünce aklıma takıldı. Belli ki canı sıkılmış adam ortalığı karıştırmak için sallamış bişi. Nasıl oluyor da 3-5 değil, 20 sayfa küfür dönüyor arkasından? herkes mi kafayı yedi, yoksa onların da eğlencesi bu mu?
İlla bu başlık olmayabilir tabi. Yalan yanlış bir haber atar biri ortaya, yüzlerce kişi olmayan bir meseleyi tartışmaya başlar. Gerçekten anlamıyorlar mı uydurma bir şey görünce?



 
katılıyorum. sözlüğün zeka seviyesini gösteriyor bence. daha birkaç cümle okur okumaz kasıtlı açıldığını anlamamak için ciddi mal olmak gerekiyor.


  • goodman  (14.07.17 16:07:08) 
birisi dese ki, ya herkes farkında aslında ama onlar da deşarj olmak için saydırıyor, vallahi rahatlayacağım.


  • chavezding  (14.07.17 16:14:29) 
Bu kadar bariz trollemede laf sokacak bir dolu boşluk oluyor. Millet de onu değerlendirip kolay oy alma derdinde. Tabi önemli bir kısmı durumu anlamayan çift haneliler.


  • arnold schwarzeneger  (14.07.17 16:28:15) 
sözlüğü aktif kullananlar sözlük kültüründen bihaber, doğru düzgün kontrolden geçmeden yazar yapılmış yeni güruh; haliyle kim troll kim değil anlayamıyorlar.

bi kısım da troll olduğunu bilen ama gaza gelip kendini kontrol edemeyenler. bunların çoğunluğu her şeye trigger'lanan duyar kasma ekibi. kalan kısım da deşarj olma amaçlı yazıyor.
  • Bruce  (14.07.17 16:33:33) 
beğenilenlere girmeyle saydırma arasındaki bağı bilmiyordum mesela. ilginçmiş.


  • chavezding  (14.07.17 16:33:50) 
hele bir don't feed the troll tayfası var, acayip ayar oluyorum. başlık açılmış, sol framede kaybolmaya yüz tutmuşken sazan gibi damlıyor, don't feed the troll, engelle geç yazıyor. sus işte, yazma. bırak başlık soldan aksın gitsin, yok illaha bir şey yazacak. bu adamlar yüzünden sol frame bazen çok gereksiz başlıklarla doluyor.


  • blue eyes white dragon  (14.07.17 17:11:19) 
Ben Sözlük'ü uzun zamandır kullanmıyorum. Kim troll, kim değil, bilmiyorum. Yorumlu başlıkları ayrı tutayım; ülkede de zaten her gün troll başlığı gibi, Zaytung haberi gibi şeyler gerçek oluyor. Kaç kere eskiden Zaytung'da haber olmuş şeyler gerçek oldu, bir değil, iki değil. Aynen olmasa da, bir yaklaşığıyla, iki yaklaşığıyla benzer şeyleri yaşıyoruz ve artık gerçek olanlara inanamıyoruz. Herhangi bir başlığın troll başlığı mı, gerçek haber mi olduğunu ayırt edemiyorum bile. Çoğu başlık 'Şu olduysa, bu neden olmasın' türünden. Ayrıca, flaş haberler kaldırılmış, ne gazeteler ne televizyonlar en önemli haberleri veriyor. Bir iki muhalif site olmasa ülkede ne olduğundan haberimiz olmayacak. Ha, milletin kendi kişisel düşüncelerinden haber veya bilgi alamadığım için sinirleniyorum, o ayrı. 10-20 sayfa yorumun içinde hızlıca haber aramak da zorlanıyorum.

Ekşi Sözlük artık içerik olarak çöpe dönse de, şu an ülkenin en hızlı haber kaynaklarından biri. Ayrıca Sözlük'ü çok kullanmayan ve dinamiklerinden haberi olmayan herhangi birinin gelip, sadece troll başlığını görerek 'Haa, ülke bu durumda demek ki, kimse de açıp bir şey dememiş. Ülke batmış' dememesi için sebep yok.
  • aychovsky  (14.07.17 17:42:26 ~ 17:44:56) 
@trollziya

Bu başlık için anlayabilirim belki ama mesela uydurma bir haber veya hikaye için de aynı şey oluyor.
  • chavezding  (14.07.17 18:03:27) 
uydurma bir motorcu olayının altına motorcuların genellemeleri yapılabilir bence. ben bazen yapıyorum o tarz şeyler. başlığın gerçek olup olmamasından ziyade içeriğin konuyla alakalı eleştiri mahiyetinde olmasında bir problem yok gibi. tabii sazanlar da ayrı mesele. adam başlığın altına şunu yazıyor: "sen de öyle yapmasaydın rezalet puanım 1"

lan? diyorsun.
  • bohr atom modeli  (14.07.17 18:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.