[]

2.Lisans Sorusu

Aramızda hiç 2.lisans yapan var mı ? Aslında çok okula gideceğimden değil ama öylesine hobi olarak ne okusam mantıklı sizce ? Daha önce sayısalcı olmama rağmen tm tercih yapıp hukuk okudum.Şu an serbest avukatlık yapıyorum.Boş zamanlarımda oluyor ama yoğunlukla derse gitmeyeceğim bir okul düsünüyorum.Bilgisayar ve bilişim hukukuna merakım olması nedeniyle 2 yıllık bir program uygun diye düsündüm ama esenyurt üniv bilg mühendisliğide geliyor .Sizce hangisi daha mantıklı ? Bazı iyi bölümlerde tutunca kararsız kaldım ..Aşağıda tutan düsündüğüm bölümler ..

1-Uzaktan eğitim bilg programcılığı (kemerburgaz ,arel,aydın )
2-Aydın bilg programcılığı ingilizce ( ikinci öğretim )
3- Arel bilg programcılığı (ikinci öğretim)
4 Gs Üniversitesi deniz ulastırma
5-Haliç işletme (ingilizce )
6-Haliç işletme enformatiği
7 -Işık Üniv uluslararası ticaret
8-Aydın uluslararası ticaret (ing)
9 -Arel işletme ing
10-Esenyurt ünv bilg mühendisliği
11-Gelişim Üniv Havacılık yönetimi
12-İü deniz ulaştırma işletme müh
13-üsküdar adli bilimler

 
Piyasada yeteri kadar uzun süredir (mesela liseden beri) bilişimle ilgilenen kişi varken belli bir süre sonra bilişim dünyasına atılmak pek mantıklı gelmiyor. Yani İTÜ, ODTÜ vs bilg. Müh. Kazansanız kesin gidin derim de Esenyurt üni. Ne gitmek pek mantıklı değil. Bence okuduğunuz hukuk alanında tamamlayıcı 2 yıllık bir bölüm ya da yüksek lisans tercih edin.


  • reca ederim bu bahsi kapatalim  (14.07.17 00:58:51) 
Şöyle bir yönelim ve işinizde gelişme sağlayacak rota çizebilirsiniz.
İnşaat bölümü okuyarak inşaat hukuku üzerine yoğunlaşıp şantiyelerinde avukat barındıran firmalarla işin teknik kısmını da bildiğiniz için anlaşabilirsiniz. Mesela uluslararası fidic sözleşmeleri felan var. Bunların hazırlanmasında danışmanlıkta yapabilirsiniz. Bu sadece inşaat değil makine vs. Üzerine de olabilir.

  • filipis  (14.07.17 01:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.