[]

protein tozuna alternatif gıdalar ve denklik...

250 gr tavuk: 40-50 gr protein
3-4 yumurta: tanesi 5 gr proteinden 15-20 gr protein ise toplamda 55-70 arası bir protein alınıyor.

fakat bu gıdalar protein tozuna denk midir? toz kadar kana hızlı karışmasa bile yine de iyi bir alternatiftir ve genel düzlemde aynı sonucu verir diyebilir miyiz?

 
Çok tartışmalı konular ama bana göre her besin protein tozundan iyidir. Ayrıca protein tozu adı üstünde proteindir. Ekstra bir özelliği de yoktur. Sen alman gereken proteini aldıktan sonra arkana bakma.

Şöyle bir şey de bir porsiyon protein tozu ortalama 20-25 gr kadar protein içeriyor. Ben gün içinde aldığım protein miktarına bağlı olarak evde kendim lor shake yaparak uzun süre içtim. Hesaplarıma göre 35 gr kadar protein içeriyordu. Tabi kalorisi biraz fazlaydı.

Uzattım iyice de başlarda benimde aklıma çok takıldığı için uzun süre supplementler nedir ne değildir araştırmış biri olarak söylüyorum. Protein tozu şart değil. 80 kilo bir adamın ortalama kg*1.5 tan 120 gr protein alması gerekiyor. Zaten beslenmene dikkat etsen kolaylıkla alınabilinecek bir miktar. Tozun avantajı pratik olması. Protein açığı kaldımı yapıştırıp devam edersin.
  • Depik  (14.07.17 00:59:17) 
Genelde bir tepeleme kaşık yani 1 ölçek 30 gramdır 110 kaloridir. O zaman 5-6 yumurta beyazı yaklaşık bir ölçek protein tozuna denk gelir.

Ama yumurta yemek daha mantıklıdır. Yoksa sporcular tamamen yumurtayı hayatlarından çıkartıp proteine abanırlardı ya da diğer besinleri üstelik daha ucuza denk gelirdi fakat öyle değil sinirim açısından da farklar var. Yani protein tozuyla yumurta vs kıyaslanmamalı.
  • powerpufgirl  (14.07.17 01:13:19) 
Kana hızlı karışmasının sana özel bir faydası yok.


  • arnold schwarzeneger  (14.07.17 10:34:33) 
tavuk yumurta tozun alternatifi degil yalniz. toz, proteini yeterli miktarda alamadigin zaman kullandigin bir sey.

antrenman yaptigim bir gun almam gereken protein miktari xxx diyelim, ben kahvalti yapmiyorum, oglen yedigim sey yemek sepetinden soyledigim bir hamburger diyelim, aksam spora git, cik, dus al, saat oldu 10. iste bu noktada protein tozu aliyorum bir olcek. yoksa olmayan kaslarim yanacak :/

ama dogrusu nedir, iyi bir beslenme disiplini gelistirmek, ogunleri atlamadan guzel guzel yemek.
  • jimicik  (14.07.17 10:52:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.