[]

Akademik referans vermek (citation styles)

Türkiye'de üniversitelerde Chicago Manual of Style kullanan var mıdır, yoksa deneyimleriniz hep APA ya da MLA ile mi oldu? Enstitüden enstitüye, bölümden bölüme, hocadan hocaya değişiyor biliyorum ancak çevrenizde veya kendi aranızda kullanan var mı merak ettim. Teşekkürler cevaplar icin, gelirse şayet.




 
Biz APA kullanıyorduk (odtü) .


  • archery  (14.07.17 00:11:04) 
ege apa


  • westblack  (14.07.17 00:14:13) 
mla kullandık, chicago (cms olsa gerek) duymadım hiç.


  • Bruce  (14.07.17 00:14:24 ~ 00:14:57) 
Bundan on yıl önce yüksek lisansta hocalarımız bu yöntemi kullanarak akademik çalışma yapmamızı istiyorlardı. O yüzden öğrendim ve kullandım. Bu yöntemi kullanan hocalar daha Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezunlardı fakat eğitim bilimleri bölümlerinin etkisiyle APA'ya dönüldü. YL ve doktora tezlerimde APA kullandım. Makalelerimi gönderdiğim dergiler de APA'ya yönlendiriyor.
Ama hâlâ İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerde kullanıldığını düşünüyorum. Biraz daha gelenekçi bir yapı ya da mesela TDK Başkanı Mustafa Kaçalin'in kitapları sözlük çalışmaları olduğu için genellikle bu stildedir. Sözlük çalışanların ya da eski metinleri günümüze kazandıranların yine de başvurduğu bir kullanım.

  • duyond  (14.07.17 00:18:33) 
anadolu apa, hatta hocalar chicagoyu sevmiyor, bizim enstitü müdür okunmuyor öyle dikkat dağıtıyor diyor. ben de katılıyoum.


  • sejlav  (14.07.17 01:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.