[]

Dr. Tea co 'da kazıklanmış olabilir miyim ?

Ben kahveden anlamam, yani sadece içerim. Dün Ankarada bulunan Dr. Tea co 'dan 100 gr filtre kahve aldım ve 35 lira ödedim. Meseleyi bilmediğim için de garipsemedim ama şu anda arkadaşıma fena t*şak malzemesi oluyorum. Meseleyi o da çok iyi bilmediğinden burada kahveye hakim arkadaşlar vardır onlara soralım istedim. Nedir durum ?

Satıcı personele anlamadığımı belirtmiştim, çok sert olmayan orta bi' kahve olsun dedim o da kolombiya(okunuşu böyle yazılışını bilmiyorum) vermişti. Neyse işte sonuç itibariyle, kazıklandım/dolandırıldım mı yoksa, bu kahve cinsinin genel geçer fiyatı bu mu ?

not: daha önceleri starbucks ya da tchibo'dan ya da media markt(evet arkadaşım buradan almıştı)'dan alıyorduk filtre kahveleri. Onların fiyatlarını çok da anımsamıyorum çünkü yanında zaten normal içtiğimiz kahve-pasta masta aldığımız için toplu ödüyorduk. Bunu normal çayımızı aldıktan sonra kenarda kahve görüp(evdeki kahvede bitmişti) aa sizde kahve de mi var(adı tea co'ya) diyerek, ayrıca aldım.

 
Tchibo'da 100gr 5,95 idi en son gittiğimde :/


  • helena  (13.07.17 22:23:53) 
Öyle böyle bir kazik degil.Napmış onlar öyle ya. O kahveyi azar azar iç.Keske benzersiz bi tadı filan olsa da bu paraya değse.


  • maria puder  (13.07.17 22:29:56) 
35 lira 100 gr kahveye verip fiyati garipsemediniz mi?

bu arada o kadar parantez kullanmaniza ve olayi aciklamanizya gerek yok, biz sizin evinizdeki biten kahveyi pek umursamiyoruz.
  • kurnaz  (13.07.17 22:43:03) 
garipsemedim, fiyatlarını bilmiyorum zaten. alternatif olarak kahveye 35 lira vermemi de yada başka bi' problemimi de umursamayabilrsiniz ama ben nasıl onları da yazıyorsam evde kahvenin bitmesini de yazdım. Yani senin neyi umursayıp umursamadığın benim umrumda değil.


  • mete kudur  (13.07.17 22:46:33) 
Kilosu 350 liraya bir şey içiyorsun, tadını çıkar, resim falan çek. İleride ortamlarda anlatırsın.
Parantezleri de nolur kullanma. Olayı doğrudan anlat geç.

  • diffarentiationation  (13.07.17 22:49:21) 
kardeş kubar olmasın o iyi bak o paraya kubar almış olabilirsiniz :(


  • Tears of Devil  (13.07.17 23:23:34) 
Standart bir kahveye gore bir miktar pahali olmus evet bahsettigin dukkani bilmiyorum, bazi yerler kahveleri dunyanin farkli yerlerinden kendileri getiriyor ve gurme olarak sattiklari icin ortalamanin ustunde satiyorlar, bu da onlardan biri olabilir.
(Parantez kullanan insan candir)

  • fengari  (13.07.17 23:59:47 ~ 14.07.17 00:01:11) 
bir yıldan önce kavrulmuş, aylar önce öğütülmüş bir kahve yerine düzgün bir şey almışsınız, almadım fakat kahvelerini denedim, afiyetle için, değer.


  • kullanıcıadımbuolsun  (14.07.17 00:40:43) 
@kullanici

kahve ithalati yapan bir tanidigim var diyelim, ithalati yaptigi, calistigi sirket avrupada ilk 5te.

ictigimiz kahveler ortalama 1 senelik, taze degil, taze olmasi istenen ve begenilen bir sey degil, lezzeti degisiyor bekledikce, taze kahveyi gidip hasatindan toplamiyorsaniz kimse ithal edemez, zira bu is fiskobirlik, marmara birlik gibi isliyor, kahve yetistiren satiyor, bir merkezden alma durumu yok. genelde bir önceki senenin hasati bunun nedeni yeni hasati almiyor bu kurumlar. onlardan ithal edenlerde alamiyor. bazi kahveler 2 senelik. ama bu sikinti degil, zira bayatlama süreci kahvede gec olan ve kavrulma ile alakali, bu süreci uzatip kisaltabiliyorlar.

özet olarak dünyada tarlasindan kendiniz toplamadiysaniz hic bir yerde 1 aylik/haftalik taze kahve bulamazsiniz, zira bu gecen 8-12 aylik sürecte kahve taze kabul ediliyor. aksini iddia eden kurum kahveyi kendi üretim bandina soktugu tarihi baz alarak yaziyor.
  • kurnaz  (14.07.17 01:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.