[]

çanak ve uydu alıcısı ilişkisi hakkında sorularım

arkadaşlar merhaba, bu işleri bilenler için çok basit birkaç sorum vardı:

- bazı televizyonların içinde dahili uydu alıcısı bulunuyor, kanalları seyretmek için bir yere çanak taktırmak zorunda mıyız? çanaksız olmuyor mu?

- televizyonların içinde de dahili uydu alıcısı olduğunu söylemiştim, uydu alıcısı denen cihaz standart mıdır? kalite değişir mi? izleyebileceğim kanal sayısı ve kanalların görüntü kalitesi uydu alıcısına mı bağlıdır yoksa çanağa mı? televizyonun içindeki beni idare eder mi yoksa haricen bir uydu alıcısı almak faydalı mı olur?

- dahili uydu alıcısı olan bir televizyona sadece çanak bağlantısı yapılsa, ayna gibi görüntüde sayısız kanala kavuşur muyum? ne marka çanak tercih etmek gerekir?

- bir çanaktan iki adet televizyona bağlantı kurulabilir mi? ikisi de ayn anda farklı kanalları izleyebilir mi?

- çanak fiyatları ne kadardır?

bilgilendirirseniz sevinirim, yeni bir televizyon almayı düşünüyorum da.

 
1- evet zorundasın.
2- çanak ve ucundaki lnb denen alete bağlı. alıcının önemi çok düşük.
3- çoğunlukla evet. hala hd olmayan kanallar da var ama uyduda. marka bilmiyorum.
4- evet, çift çıkışlı lnb alırsın ya da tek çıkışlı alıp evde switch ile 2ye çıkartırsın.
5- 50-150 arasında fiyatlar. Çap ve kaliteye göre değişiyor. 25-30 lira da lnb.
  • 10032007  (13.07.17 22:22:16) 
1- çanak taktırmak zorundasınız.
2-tv içindeki uydu alıcıları dışarıdaki çoğu uydu alıcısına göre gayet iyi. geçişler vs daha hızlı oluyor hariciye göre.
3-çanağın markası önemli değil. turksat'a bakarsa 600 civarında kanal alırsın. çanağın ebatını büyütüp başka uydulara çevirirsen de daha fazla kanal alırsın ancak çoğu şifreli olacaktır.
4-70-80liraya çanak anten ve lnb alabilirsin. 10-20 lirada mesafeye göre kablo parası tutar. geri kalanı da antencinin alacağı işçilik olur.
  • goodman  (13.07.17 22:24:02 ~ 22:24:32) 
1. Çanak anten kurdurmalısınız.
2. Uydu alıcıları bazı ufak tefek özellik farklılıkları haricinde AYNIDIR. Farklı kanal sayısı uydu alıcınızın HD özellikli olup olmamasına bağlıdır. Şu anda piyasadaki kendinden uydu alıcılı tüm TV lerin uydu alıcıları HD dir. Dolayısıyla iyi bir uydu çanak anten ayarlamasıyla izleyebileceğiniz tüm kanallar sorunsuzca çekecektir.
3.Dahili uydu alıcılı tv de iyi bir çanak ayarlamasıyla TÜRKSAT uydusundaki yaklaşık 360 tane ücretsiz kanalı sorunsuzca izleyebilirsiniz.
4. Bir çanakta iki tv izlenebilir. Eğer aynı anda tv leri sorunsuz izlemek istiyorsanız çanak antene 2 li lnb takmanız gerekmektedir.
  • umittiger  (01.06.21 15:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.