[]

Yerden Isıtma Sistemi Oransal Otomasyon Kontrolü

selamlar,

i.hizliresim.com

fotodaki gibi bir yerden ısıtma sistemim var, buradaki manuel kontrollü vanaları selonoid vanalarla değiştirip otomasyon üzerinden termostatla kontrol etmek istiyorum.

bu işlem için resimdeki komple sistemin değişmesi gerekiyor mu kırmızı manuel vanalar ve alttaki ana gövde dahil.
Bir de bununla ilgili elektrikli selonoid vana var mı önerebileceğiniz


elimde 24 vAC ve 0-10 VDc çıkış veren bacnet özellikli termostat olacak.

squaredeal-usa.com

 
bu çeşit bi kontrol yerine peteklere termostat ayarlı vana takmayı düşündün mü? elektriksiz, otomasyonsuz basit bi çözüm olur.
eğer bunu istemiyorsan,

önce evi bölgelere ayırman gerek. eğer her oda ayrı kontrol edilsin dersen kollektörden ayrılan her boruya ayrı selenoid gerek. selenoid seçerken diyaframlı değil de pistonlu seçersen daha uzun ömürlü olur.
marka olarka Tork , Türk malı ve kaliteli bi marka. danfoss veya asco da bakabilirsin. dikkat etmen gereken şey ise çalışma sıcaklığı. çünkü bu sıcak su kontrol edecek. PTFE sızdırmazlık elemanı olursa aşınmaya dayanımı yüksek olur.

hattın girişine ise bir adet manual vana(tatile falan giderken otomasyon sapıtır diye emniyet olarak), kaba pislik tutucu eklenebilir. 2-3 lt lik genleşme tankı da iyi olur ama tam olarak hattın neresinde olması gerektiğine şuan karar veremedim. ayrıca pislik tutucu eklenirse, ve pislik tutucu temizlendikten sonra montaj sonrası sistemde hava oluşacak. bunun hakkında da düşünmek lazım. bi deşarj vanası eklenebilir. ama su deşarj edersen ana sistemdeki basınç düşecek. kazan dairesi nasıl çalışıyor bilmiyorum. basınç düşünce hata verip durabilir.

bi de en önemlisi bu kollektör alanına birsürü parça eklenecek vs, ileride bunların sökülüp değiştirilmesi (arıza kontrol veya temizlik) için uygun alan oluşturun. mümkünse alt kısma bi su toplayıcı tava da konabilir.
  • sttc  (13.07.17 21:48:04 ~ 21:48:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.