[]

15 Temmuz'un gözümüze gözümüze sokulmasındaki amaç?

İki gündür metroda ve metrobüsteki ekranlarda darbe günlükleri tadında dakikalarca süren yayınlar yapılıyor. 15 Temmuz günü otobüs seferleri ücretsiz oluyor, operatörler bedava görüştürüyor, resmi tatil ilan ediliyor. Afişler deseniz bütün billboard'larda.

Cumhuriyete ve onun değerlerine sırt çevirmiş, onunla bağlantılı özel günleri hiçe sayan, bu değerleri küçük gören kesim için yeni bir motivasyon mu oluşturulmaya çalışılıyor?

Bunun çok zoraki ve sahte olması sizi de rahatsız etmiyor mu?

 
rahatsız ediyor. ama kendi güçlerini sağlayabilmek için taraftara ihtiyaçları var. saygı duymuyorum ama seste çıkar(a)mıyorum


  • prezarlatif  (13.07.17 18:22:02) 
15 Temmuz hikayeleri adı altında yapılan programlar da dahil rahatsızlığıma.


  • l arrache coeur  (13.07.17 18:29:57) 
Darbenin bir kere kendisi zor kullanmaya bağlı hain bir dayatma değil miydi? Bundan neden rahatsız olalım?
Acılar hala tazeyken,15 Temmuz kutlamaları tabi ki o alıştığımız belirli gün ve haftalar tadında geçmeyecek.

  • 1adam  (13.07.17 18:33:12) 
internet yasadigimiz yuzyil icin bu tarz konularda buyuk nimet gercekten.

bu olaydan bagimsiz olarak konusuyorum, 300 yil once yasansaydi bugunler, su an bakis acimiz bambaska olurdu muhtemelen yasanilanlara. fakat gunumuzde tarih yazmak gercekten imkansiz. bu kimsenin elinde olan bir guc degil. en fazla istediginiz seyleri daha fazla gorunur kilarsiniz ama tarih bunlari yazmaz. bir ya da iki nesil sonra sizin su an gozunuze buyuk gelen olaylar hic konusulmuyor olurken, belki de hic goremedigimiz detaylar daha fazla gundeme gelecek.

15 temmuzdur, secimlerdir, hukumetlerdir, depremlerdir, unlulerdir, olaylardir hepsinden bagimsiz bu soylediklerim.

ozetle; birseyin onemli olduguna su an yasayan bizler karar vermiyoruz. ileride yasayanlar verecekler.
  • brkylmz  (13.07.17 18:44:45) 
düşürme bizi mapuslara şimdi. git çok sövdürmeden :S


  • re noreno  (13.07.17 18:57:10) 
Yeni Türkiye'nin milli benliginin inşası.


  • Ufuk  (13.07.17 19:15:52) 
yeni bir efsane yaratmaya çalışıyorlar ama ileri ki yıllarda gazozdan ötesi şekilde anılacağını düşünmüyorum.


  • basond  (13.07.17 19:19:11) 
"Çok zoraki ve sahte" bu kısım senin yorumun. Ben şahsen şehit yakınlarının ve diğer mağdurların sürekli konuşturulması dışında kalan şeyleri ne rahatsız edici ne de abartılı bulmadım.


  • IncredibleMau  (13.07.17 19:29:22) 
iktidar acisindan bakarsak kitleleri kendisi icin sokaklara dokmeye hazir tutmak onemli. Bulunmaz nimet.
Halk acisindan bakarsak ipleri disarda bir askeri cuntadan kurtulmus olmak elbette tarihi bir olay. yuzlerce insan kendi partilerini kurtarmak icin dahi olsa nihayetinde halkin kendi kaderini elinde tutabilmesi adina oldu. Tepeden bakilacak bir sey degil.

  • chavezding  (13.07.17 20:03:16) 
sadece 15 temmuz günü anılsa neyse de. böyle haftalarca anılması gerçekten acınası. bir de adına destan demişler. acıyorum sadece. kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.


  • nothing in my way  (13.07.17 20:17:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.