[]

Schengen vizesi ile bir gun icinde schengen alanindan ayrilmak

Baslikta anlatamadim ya tam. Soyle ki;

Polonya'dan alinmis cok girisli schengen vizem var. 3 Agustos'ta Polonya'ya gidecegim. Varsova'da nisanlim ile bulusup birlikte Hirvatistan'a gidecegiz. 7 gun orda kalip Polonya'ya donecegiz. Orda da bir 8-9 gun gecirip 19 Agustos'ta geri donecegim.

Simdi ben 3 Agustos'ta saat 11 am gibi Polonya'da olacagim. Ertesi gun de Sabah 9.30'da hirvatistan'a ucak var. Yani Polonya'ya girdikten 24 saat gecmeden cikis yapacagim.

Bu sorun yaratir mi sizce? Hirvatistan schengen vizesi oldugu durumda ayri vize istemiyor, ama sanirim schengen bolgesinde olmadiklari icin atiyorum Polonya'dan Almanya'ya gitmek gibi bir durum yok. Yani pasaport kontrol edilecek.

Ne dersiniz sorun olur mu bu? Tatili planalrken hic dusunmedim bunu salak gibi, simdi icime kurt dustu.

Tesekkurler.

 
vize cok girişli ise sorun olmaz.
yalnız sunlari da dikkate alin bence;

www.mfa.gov.tr

"Hırvatistan’a geliş tarihinde pasaport geçerlilik sürelerinin 90 günden fazla olması gerekmekte, Hırvatistan sınır polisi, ülkeye giriş yapmak üzere gelen kişilerden geliş amacına göre davetiye, geliş-dönüş uçak bileti, ücreti ödenmiş otel rezervasyonu ve kalınacak her gün için 60 Euro’nun ibraz edilmesini talep edebilmekte, ülkeye geliş amaçlarını sorgulayabilmekte ve kendilerinden tatmin edici bilgi ve belge alamadığı kişilerin Hırvatistan’a girişlerine izin vermeyebilmektedir. Hırvatistan’a uçakla gelen vatandaşlarımız, bu durumda geldikleri uçakla geri gönderilebilmektedirler."
  • for the record  (13.07.17 16:04:45 ~ 16:05:44) 
@for the record, pasaport'ta sorun yok. Gidis amacim da tatil oldugu icin ucak bileti, otel rezervasyonu falan da var. gunluk 60 euro da sorun degil. cok tesekkurler bu bilgiler icin de.

Benim tek sikintim, Polonya tarafinda aslinda. Vizelerimi hep Polonya'dan aliyorum. Her gittigimde de sadece Polonya'da bulunuyordum. Vakti gecmeden de ayriliyordum ulkeden.

Simdi bu sefer, giris yapip bir gun gecirmeden 22 saat icinde ayrilacagim Polonya'dan. Bu adamlar "Gardas sen hayirdir, ne girdin ne cikiyon, sen bizi kullaniyon mu, yok sana bidaha giris" derler mi bana? Tek kuskum oydu. Sanirim sizin dediginiz gibi, cok sorun olmayacak birsey.

Gereksiz bir bilgi olarak bu durumun tam tersini yasamistim. Kuveyt'te calisirken turist vizem bitti, ulkeden cikis-giris yapmam gerekiyordu. Istanbul'a geldim, ayni gunun aksami kuveyt'e geri uctum. Megerse gir-cik yapmak icin en az 2 gun ulke disinda (Kuveyt) gecirmek gerekiyormus. Yalvar yakar sokabilmistim kendimi iceri.
  • harrage  (13.07.17 16:12:40 ~ 16:13:43) 
hiçbir sorun yaşamazsınız.


  • luchetti  (13.07.17 16:14:27) 
Icin rahat olsun hicbir sorun yasamazsin.


  • sckxyss  (13.07.17 16:47:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.