[]

Bir arkadaşımla aramdaki sorunla ilgili

Bir şey danışmak istiyorum. Şimdi arkadaşın yaşı küçük sosyal medyadan laf çarpıtmalı sözler filan paylaşıyor ve beni hedefliyor sanırım.

Bir sebepten dolayı bana soğuk davranmaya başladı ve bir gün benimle olan dostluğunu bitireceğini ama arkadaşlığını bitirmeyeceğini belirten bir mesaj attı bana. Bende bana açıklama fırsatı vermediğinden ötürü eyvallah dedim. Bir daha da hiç bir iletişimim olmadı. (o süreçte mesela insta fotolarımı filan beğenirdi mesela ve fakat ben bu olanlardan dolayı beğenmiyordum bilerek, çünkü bu tarz davranışlarından bıktım, bir şeyleri anlamasını bekledim.)

1 hafta sonra gecenin uygunsuz bir saatinde beni aradı açamadım tabi ki. Sonra mesaj attı benimle görüşmek istediğini ve yüz yüze görüşmenin daha doğru olacağını söyledi. (açıkçası ne yapmaya çalıştığını anlamlandıramadım. kendi çalıp kendi oynadı resmen.) Bende tamam dedim. 2 haftadır yine iletişimimiz yok hiç.(Artık instadan fotoğraflarımı da beğenmiyor mesela) Dün ortak bir arkadaşımızı gördüm. Onunla buluşmaya gidiyormuş.

Gece de şöyle bir snap atmış "Kırıldığında insanlarla arana mesafe koyman gerekir. Hissediyorlarsa yanına geleceklerdir, gelmiyorlarsa doğru mesafeyi buldun demektir."

Şimdi bu arkadaş çok çok değer verdiğim bir arkadaş"tı".

Bu bilgiler ışığında;

1- Ne yapmaya, anlatmaya çalışıyor? Ne istiyor ?
2- Ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ?

Not1: Verdiğim insta örneğini bu ortamda çok takıldığı ve verebileceği muhtemel tepkileri buradan vereceğini bildiğim için verdim.

Not2: Açıkçası bu konuda beni hiç dinlemeden mesafe koyduğu için kırgınım. Arkadaşlıklar dostluklar bu kadar kolay sorgulanmamalı/bitmemeli. O yüzden üstüne gitmeyi alttan almayı hiç düşünmüyorum. Takmıyormuş modunda takılmak istiyorum.

Not3:Ben, (e24) O, (k20)

Konuyu irdelemek için yeni sorulara açığım.

Okuyanlara, cevap yazanlara, yardımcı olanlara teşekkürler.

Edit: İlk olay şu oldu aramızı bozan. Şimdi bu arkadaşın adı X diyelim.

X in başka bir arkadaşımın arası bozuktu ( Y ). bende (Y) ye sorunun ne olduğunu, X ni neden ona kızdığını söyledim. bu Y de gitmiş benim söylediklerimi X e söylemiş. onların arası düzeldi ama bu seferde X bana " sen nasıl benimle ilgili bişeyi başka birine anlatırsın diye" bana çemkirdi. olay bundan çıktı

 
"Bu ne lan herif hatun tribi atmış resmen" diyecektim ki en sonda cinsiyeti gördüm. Sevgilim değilse trip çekmem, isim yazmadığı sürece de istediğini yazsın, kendi çalsın kendi oynasın.


  • kimlanbu  (13.07.17 15:17:59) 
Anladığım kadarıyla arkadaşın baya ergen diyebileceğim bir insan. Sosyal medyada laf çarpıtmalar falan geçsin bunları açıkça neye kırılıyorsa söylesin. Senin hatan ne ki açıklama yapmama izin vermedi diye yazdın?


  • uyusam iyi olur  (13.07.17 15:19:49) 
1- bilmiyorum. bir sebepten soğuk davranmaya başladı demişsin. o sebebi biliyor musun? biliyosan bize de söyle yorum yapalım. bilmiyosan da öğrenmek için uğraşma, o gelsin.
2- hiç bi şey yapma. illa görüşmek isityorsa arar zaten tekrar.

  • elorelia  (13.07.17 15:27:56) 
1.ne istiyor diye soruyorsun ama asırlardır bu soru cevap bulamadı maalesef.takma ve yaptığı herşeye bi anlam yükleme,belki nedensiz yapıyor.

2.sakin kal her zaman nasıl davranıyorsan öyle davran,en azından ben böyle gıcık gidiyorum ama bak hala bana aynı diye düşünür belki vazgeçer
  • mukon  (13.07.17 15:39:42) 
Amaan ağır kezban işte hocam. Not2 de belirttiğin gibi davran bir süre sonra "ya noluyo yaaa" moduna geçer o


  • primetime  (13.07.17 15:40:59) 
1. ne yapmaya çalıştığını kendisi de bilmiyordur muhtemelen. üstünde düşünme bile.
2. kafaya takılacak mevzu değil, iyi oldu de bence geç gitsin. sevgilin bile olsa böyle tripler çekme, karınsa değişebilir tabi mevzu bişey diyemem :S
3. bence, ne güzel, kendiliğinden kurtuldum diye ileride sevineceksin bu duruma.
  • re noreno  (13.07.17 16:05:54) 
Bi 'derdin nedir' diye sormak neden bu kadar zor gelmiş sana anlamadım. Tamam onun yaptığı çocukça ama ona bile keşke aramızdaki sıkıntı neyse bana söyleseydin diyebilirdin, demediğine göre aslında çok değerli bir arkadaş değilmiş, hepimiz o yaşlarda o anlasın tiplerine girerdik nihayetinde.


  • mslny  (13.07.17 21:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.