[]

Hosting kurmakla alakalı tavsiye

merhabalar,

web tasarım yapan bir şirketimiz var. Elimizde baya bir müşteri birikti. Web tasarım yapıp bu kişileri bilinen hosting firmalarına yönlendiriyoruz. Dedik ki bu işi biz yapalım. Zaten çoğu fazla trafik gerektirmeyen reataurant, muhasebeci sitesi vs. kendimize ait bir datacenterımız var ama en digitalocean üzerinden gidelim dedim. Cpanel yada başka bir sistem kursam bir centoslu droplet üzerine buradan müşterilere alan verebilir miyim. yani cpanel bu senaryo için uygun mudur? Bir de bu müşteriler bu panele bağlanıp kendileri mail açıp düzenlemeler yapabilir mi? ne tavsiye ediyorsunuz?


 
Yaparlar ve gayet de kolay olur. CPanel değil, fakat Plesk kullanıyorum. Online.net'in sunucuları da bu işler için fiyat olarak uygun gibidir...


  • malheiros  (13.07.17 13:34:55) 
"Kendimize ait datacenterimiz var" demişsin, o dedicated sunucu olacak herhalde.

Evet, verebilirsin. cPanel bu senaryoya uygun. Öğrenme aşamasında biraz zorlanabilirsin, epey ayrıntısı var çünkü. Kendileri bağlanıp verdiğin yetki kadar her işlemi yapabilirler.

Aşağıya çok önemli bir şey yazıyorum, yukarıdakilerden çok daha önemli.

LÜTFEN MÜŞTERİLERİN SİTELERİNİN YEDEĞİNİ GÜNLÜK OLARAK AL, GÜVENLİ BİR YERDE SAKLA.
  • hayirsiz  (13.07.17 14:23:46 ~ 14:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.