[]

temiz içerikli kozmetik ürünler

nelerdir diye hemen soruma giriş yapayım duyurunun sevgili bilinçli tüketicileri, kimyagerleri...Aramaya inandım, çeşitli sertifikalara sahip ürünleri bulup ewg'den içerik listesine baktım ancak temiz görünenlerde 6 verilmiş bir ürün varken direkt gömülen la roche posay'in baktığım bir ürününde puanı 3'ü geçmeyen içerik olduğunu gördüm

(burada ewg'yi bilmeyenler için not: ürünlere veya içeriklerine 1 (en az zararlı) ile 10 (çok zararlı) arasında puan veren bağımsız olduğu söylenen bir kuruluş).

En son dün akşam sodium lauryl sulfate (SLS) için 1-2 (kullanıma göre) ve sodium laureth sulfate (SLES) için 3 puan yazdığını görünce hepten kafam karıştı zira sls, sles kullanmayın diye bas bas bağıranlar var ortalıkta.

Ezcümle, ben yüz temizleyici, tonik ve nemlendirici için ne kullanayım? Nesine bakayım alırken? Bu araştırma çabalarım kimya bilgisi vs. olmadan anlamsız mıdır? Fili anlamaya çalışan körler gibiyim, siz de tuttuğunuz yerden bir anlatsanız da fili anlamaya biraz daha yaklaşsam? Şimdiden sağolun varolun.

(Cilt tipim de en nalet olanındandır: karma, sivilce ve leke oluşumuna yatkın, nemsiz :/ yaş da neredeyse 30 :\ )

edit: imla

 
ben de temiz ürün arayışı içindeyim. sadece paraben silikon değil sls ve türevlerini içeren ürünler almamaya çalışıyorum.

öncelikle lilakutu sitesine bakın. anlaşmalı oldukları markalar genelde temiz ürün, vefan sertifikalı. etiket bilgisi sorarsanız da yardımcı olurlar.

ben raen' in şampuanlarını kullanmış memnun kalmıştım.ama cilt temizleyicisi yoktu o zamanlar şimdi varsa bilemem. ama yüz temizleme için sürekli kullanacağım bir ürün bulamadım. tonik yerine de katkısız doğal gül suyu kullandim. nemlendirmek genelde doa kozmetikten çözmeye çalıştım. ama su mükemmel dediğim bir ürün bulamadım. cilt tipimiz aynı. yaşım da 30+

ben de takipte kalayım...

lilakutu şu an çalışmadığım için bana pahalı geliyor :(
  • balik kraker  (13.07.17 12:29:31) 
Önerdiğiniz gibi lilakutu'ya baktım; zaten içeriklerine baktığım ürünleri ilk oradan seçmiştim.


  • benimadımmayıs  (13.07.17 17:33:35) 
turkiye'de bilemiyorum ancak yakin zamanda ya da zaman zaman yurtdisina gitme ihtimaliniz varsa, ozellikle almanya avusturya vs. marka adi verebilirim.
ayrica karma cildim icin la roche posay effeclar duo kullaniyorum (ben yazdiklarinizdan la roche posay'i begenip begenmediginizi anlamadim da).

  • kassiopeia  (13.07.17 17:37:09) 
LRP'yi hiç kullanmadım ancak çok tavsiye eden oldu. O nedenle onun da içeriklerine bakmıştım. Özellikle toleriane serisine. Almanya'ya da sonbaharda gitme ihtimalim olabilir aslında. Tüm tavsiyelere açığım :)


  • benimadımmayıs  (13.07.17 18:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.