[]

atina 2 gece 3 gun

konaklamak istiyoruz ama nerde kalmali emin olamadim. omonia meydani mi tam sehir merkezi oluyor yoksa acropolis tarafi mi? kalmak icin hangisi daha iyi olur tasita cok ihtiyac duymayacak sekilde?

motorumuz da olacak, yoksa atinayi gunubirlik gezip pire, alimos, palaio faliro gibi merkeze uzak deniz kenari taraflarinda mi konaklamali?

atina icin onerilerde de bulunmadan gecmeyin tabi :) nerde ne yiyelim nereleri gezelim vs.. 2 gece 3 gun yeterli olur diye dusundum umarim zaman konusunda pintilik etmemisimdir.

 
gayfe daha iyi bilir ama benim bildigim omonia tarlabasi gibi bir yer ya


  • der meister  (13.07.17 01:36:07) 
merkez akropolis. omonia biraz çevresi kötü bi yer. orda kalmışlığım var ama akropolis tarafında uygun yer bulursanız daha iyi olur. motorunuz olacaksa yine akropolis'te kalıp etrafa gün içinde gitmeniz daha iyi bence.


  • tepedeki psychedelic adam  (13.07.17 01:44:21) 
2 gece 3 günde pek gezemezsiniz atina'yı. omonoia da akropolis de merkezi yerler, ben akropolis'i tercih ederdim. metro hattı var her yere ulaşabilirsiniz.
gezilecek yerler tabi başta akropolis, arkeoloji müzesi, olympia zeus tapınağı, syntagma meydanı ve parlamento binası, eski olimpiyat stadı, lykavittos tepesi, monastiraki meydanı, ulusal bahçe, üniversite, eski meclis vs vs vs yazmaktan yoruldum :)
yemek için monastiraki'deki thanasi'de mutlaka souvlaki yiyin. goody's yerel fast food zinciri orandan da yiyebilirsiniz hamburger vs. thanasi'nin karşısında bayraktaris var orayı ben beğenmedim. döner de yiyebilirsin gyros adı. dana, tavuk ve domuz olarak 3 çeşit. bi de bizim ucuzcumuz var kallithea'da kafe ouzeri adriana diye. ozu içip yemek ye daha 25 yurodan fazla hesap ödemedik oraya :)
omonoia meydanına yakın 28 ekim caddesinin oralarda bir girit restoranı vardı. inanılmaz güzel yemekleri var.
brettos diye bir yer var plaka'da, renk renk içkileri var çogzel www.brettosplaka.com
bir de denize gireceksen tram'a binip, voula yönüne, kalamaki veya zefiros durağında inin, bolivar beach club'ı şiddetle öneririm.
iyi gezmeler
ha bir de milli içecek frappe için mutlaka

edit: der meister haklı bu arada omonoia junkie place. ha bu arada exarheia diye bir semt var anarşistlerin kontrolünde, orayı da gezebilirsiniz çok güzel grafitiler var. güvenlik açısından sorun yok hatta yabancısınız diye sizi daha çok severler. karargah gibi bir binaları var oranın fotosunu çekmeyin sıkıntı yaparlar. link açılırsa bknz www.google.gr
  • cekilmis gayfe  (13.07.17 01:51:47 ~ 01:57:14) 
2009'da interrail yaparken, Akropoli'de bir akşam 2 kızla tanıştık. Kendileri teklif etti bizi gezdirmeyi. Gecenin sonunda Exarchia'da bir parkta 10-15 anarşist kardeşlerim ot çekip muhabbet ediyorduk.Arada satranç filan oynuyorduk. Hayatımın en güzel gecelerinden biriydi. Pek bir tavsiye içermiyor ama niyeyse bu anımı yazasım geldi:)


  • pinkman1  (13.07.17 20:11:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.